Moderátoři: smith, babygulka, regula_jan, kolo101

gnilretniw

Uživatel

Zaregistrován
3. 3. 2015

#1 - 23. 6. 2015, 00:25

dobrý večer tak jsem zase tady trošku po půlnoci a rád bych vás seznámil s mini exponátem emise 1867 jemný tisk řádkové zoubkování. Jde o soubor 28 albových
listů. 16 albových listů je vystaveno na "Exponetu" na Internetu. Tady poprvé předkládám k prohlédnutí min exponát rozšířený na 28 albových listů jde o rozšíření
od roku 2010 kdy byl poprvé vystaven.
Budu se snažit vystavit vždy 4 albové listy a budu rád pokud se k nim vyjádříte a to
i v negativním smyslu, člověk a sběratel je vždy člověk s úzkým pohledem na věc.
Omlouvám se za otrocký překlad do němčiny, ale jsem amatér a gramatika je pro mě
španělskou vesnicí. Tak tady jsou ty první 4 listy jinak dobré ráno Jirka z Moravy

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

babygulka

Moderátor

Zaregistrován
7. 6. 2010

#2 - 23. 6. 2015, 17:48

Jirka mate to pekne, vidno, ze sa jedna o specializovane zbieranie

gnilretniw

Uživatel

Zaregistrován
3. 3. 2015

#3 - 23. 6. 2015, 18:24

dobrý večer díky za uznání a jak jsem slíbil tady jsou další 2 ukázky jako pokračování mini sbírky Jirka z Moravy

Obrázky:

ikanek

Moderátor

Zaregistrován
23. 2. 2009

#4 - 23. 6. 2015, 18:27

Listy sice vypadají docela pěkně, ale několik kritických připomínek bych určitě našel.

1) Úvodní list - proč dvoujazyčně? Sám uvádíš, že němčina není tvoji silnou stránkou. Případně můžeš požádat radu od nějakého dobrého němčináře. Já jsem sice němčinu měl několik let, ale i tak jsem před několika lety požádal radu od rodilého mluvčího, protože jsem si jistý vůbec nebyl. A na úvodním listu hodně záleží.

2) Úvodní list - dost nepřehledný - lepší malé odstavečky či odrážky u zoubkování. A proč nenapsat, že kromě 13 mají ostatní "toleranci +- 1/2", pokud tedy vůbec.

Už v první větě to máš špatně - já archové zoubkování neznám, asi máš na mysli rámcové zoubkování. Na terminologii pozor.

Poznámky typu "jak jsem uvedl na výstavě" tam nedávej.

3) U celistvostí schází zcela popis - aspoň odkud kam, proč takové porto + případné zajímavosti.

4) U razítek bys mohl napsat navíc město.

5) U řádkového zoubkování je dosti typické, že známky mívají různou velikost dle posunu (či neposunu) perforační lišty. Zoubkovalo se po jedné řadě či rotačně?

gnilretniw

Uživatel

Zaregistrován
3. 3. 2015

#5 - 24. 6. 2015, 01:36

je po půlnoci a tak dávám k disposici další dva listy aby ti ranní ptáčci měli na co
koukat a případně poslat připomínky a poznatky rád si je přečtu. Jirka z Moravy.

Obrázky:

babygulka

Moderátor

Zaregistrován
7. 6. 2010

#6 - 24. 6. 2015, 17:01

k tym celistovstiam by ste sa mohli viac rozpisat ako tarify atd, pre mna ako laika je to nezaujimave

gnilretniw

Uživatel

Zaregistrován
3. 3. 2015

#7 - 24. 6. 2015, 17:13

dobré odpoledne všem, kteří se mi snaží pomoci ve zhodnocení exponátu ještě počkám s odpověďmi až zveřejní všechny stránky exponátu, ale již dnes díky za připomínky nezapomeňte, že exponát je 5 let starý a byl budován trochu pro jiné účely. Jirka z Moravy a tady jsou další 2 listy

Obrázky:

m1234

Uživatel

Zaregistrován
19. 4. 2014

#8 - 24. 6. 2015, 21:12

Tie zkusme tisky su zaujimave to sa moc nevidi.

mamabc1234@gmail.com

ikanek

Moderátor

Zaregistrován
23. 2. 2009

#9 - 24. 6. 2015, 21:19
Tie zkusme tisky su zaujimave to sa moc nevidi.

To sice ano, ale jakou to má souvislost s řádkovým zoubkováním?

Dále by se také mohl uvést nějaký slovní popis typů.

gnilretniw

Uživatel

Zaregistrován
3. 3. 2015

#10 - 25. 6. 2015, 23:41

tak se blíží půlnoc a proto, že mám ráno starorodičovské povinnosti předkládám další obrázky mějte se jak jsem již psal na otázky odpovím na konci výstavky.Vím, že tam je řada nedokonalostí z hlediska volby tématu a JEHO DOLOŽENÍ MATERIÁLEM... Jirka z Moravy

Obrázky:

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.