Moderátoři: Jaromir, Admin - Zdeněk Jindra, smith
Zaregistrován
7. 6. 2011
kolo,kolo...tady se vede rec sice o merkurech,ale ve c t y r b l o c i c h......
😁
Zaregistrován
6. 11. 2008
nebo nejhůře čistých známkách...😁
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
17. 12. 2010
No, já nevim, já bych se spokojil i s pěkným raženým žlutým, růžovým a nepohrdnu i rumělkovým-tam by snad nevadilo ani drobnější zastřižení 😃
Čtyřblok růžovýho merkura byl přeci v té krásné povídce...sakra kdo ji napsal? Houška? Nevim...ale bylo to o mladé dámě, kterou si nabrnknul filatelista a ona se mu pak jen tak mimochodem pochlubila že má čtyřblok růžového Merkura! no a končí to tím, že potřebovala peníze a rozstřihla ho na dvě dvojpásky a jednu prodala aby mohla koupit nábytek....filatelista od ní odchází s tím, že když je schopna něčeho tak hroznýho, tak by určitě byla schopna mu zarazit klidně i do srdce nůž...
kolo: o tom merkurovi jsem věděl, ale problém je, že je reparovaný a tak čekám dál 😎 ...
Jinak na e-Bay je nyní tenhle růžový merkur:
http://www.ebay.com/itm/OSTERREICH-1851-Zeitungsmarke-seltener-ROSA-MERKUR-8-gestempelt-Attest-14634-/151104020141?pt=Briefmarke&hash=item232e805ead
ale vzhledem k tomu, jak je poškozenej - střih vpodstatě všude do linek a navíc stržený kus pravé dolní rozety, tak za něj dát skoro 80tis? Mě to připadá moc...možná i 50.000 by bylo hodně.
A pak je na zde tato nádherná věc:
http://www.ebay.com/itm/OSTERREICH-1851-8-ROSA-MERKUR-auf-ADRESSCHLEIFE-ATTEST-DIENA-Fe-40000-Z7165-/360730909710?pt=Briefmarke&hash=item53fd3cdc0e
ta známka má naprosto luxusní střih, dokonce je na horní straně vidět krajová linka další známky (pokud mě oči neklamou). Bohužel mnohem horší je to, že má na sobě dost výrazné zrzavé skvrny - což je s největší pravděpodobností nějaká mykoza papíru, která se v průběhu let může mezi vlákny šířit a postihnout tak další partie známkového obrazu, takže za tu cenu 11.000 EUR je to ohromný risk...
Je to asi rok-dva co byl na e-Bay žlutý merkur na celých novinách! Pěknej! za 9.500 EUR, ale to jsem neměl peníze. 👿
Co se týče svěžích známek, dvojpáska žlutýho merkura (unikát) se prodala asi za 560.000CHF, rumělkový se prodává tak 55-75.000 CHF dle zachovalosti...to už je mimo můj dosah😲
Zaregistrován
17. 12. 2010
Kolikrát jste už viděli modrého Merkura s modrým razítkem?
Já v průběhu let narazil pouze na jednoho a potřeboval bych od Vás radu, nebo spíš pomoc, jak se vypořádat s tím, že ho mohu koupit, ale cena známky mi připadá snad až příliš vysoká vzhledem k špatnému střihu - viz obrázek.
Už skoro před rokem jsem ji chtěl od němce koupit, ale chtěl za ní skoro 10.000 Kč, tak jsem napsal panu Hiršovi a i jemu to připadalo příliš. Psal že tu známku zná, byla někde na aukci v německu kde ji viděl a za vysokou cenu se neprodala...je opravdu pravá, a má vysoký katalog - kolem 3.500 EUR a tato barva razítka na merkuru se téměř nevyskytuje...ale ten střih, ten sráží hodnotu velmi dolu😞
Tak jsem si řekl, že počkám...a po roce má chlápek známku pořád za stejnou cenu, prý by slevil, ale furt to dělá 9.000 Kč a mě furt se to zdá moc 😕
Tak a te´d nevim co s tim, ne že bych neměl 9.000 Kč, to zas není ve sběratelství žádná závratná suma, jen je otázkou co za ni člověk pořídí...a já furt váhám, samozřejmě, když známku koupim, je za tuto cenu asi dále neprodejná (když budu uvažovat i z pohledu investičního), to by mě zas tak nevadilo, neb jde do sbírky a když děti nebo vnuci nebudou filatelisti, tak to na starý kolena prodám a vem to čert...ale otázka, která mě trápí, je to, kolik budu mít ještě šancí tuto nebo podobnou známku s modrým razítkem koupit?
Určitě takovýhle dilema musel někdo z Vás prožívat a pak to prostě vyřešil...
Díky za Vaše rady.
Obrázky:
Zaregistrován
22. 10. 2010
za tech 11T€ bych to nebral ani za polovinu. ten co to prodava, to je extra "obchodnik". co ma "kup ted" ma strasne predrazene, a vzhledem na kvalitu je to opravdu moc. nehlede na to, ze nerad smlouva a je neprijemny.
merkur s modrym razitkem jsem videl 2x ( ted po treti ). je fakt, ze az tak casto to videt neni. to nutkani koupit zna asi kazdy sberate, hlavne kdyz na to ma. ale 400,-€ je teda dost, myslim v teto kvalite. ani strih ani razitko neni nic moc. ale jak rikam, neni to videt, tudiz je zde cena opravdu sberatelska. nebudu rikat, ze to mate, nebo nemate koupit. toto je na vas.
Zaregistrován
22. 7. 2011
Jestli mohu napsat svůj osobní názor, pak já bych tuto věc i přes její vzácnost nekoupil, protože kvalita je opravdu bídná a navíc nehorázně předražená.
Modré razítko sice svoji váhu má, ale já osobně spíše preferuji známky na novinách, nebo páskách a dal bych například přednost několikanásobné modré frankatuře na pásce v pěkné zachovalosti, před touto sice zajímavou, ale špatně zachovalou známkou.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
12. 10. 2010
TBMS napsal/a:
...
Čtyřblok růžovýho merkura byl přeci v té krásné povídce...sakra kdo ji napsal? Houška? Nevim...ale bylo to o mladé dámě, kterou si nabrnknul filatelista a ona se mu pak jen tak mimochodem pochlubila že má čtyřblok růžového Merkura! no a končí to tím, že potřebovala peníze a rozstřihla ho na dvě dvojpásky a jednu prodala aby mohla koupit nábytek....filatelista od ní odchází s tím, že když je schopna něčeho tak hroznýho, tak by určitě byla schopna mu zarazit klidně i do srdce nůž...
...
Také je filmRůžové Merkury.
Zaregistrován
6. 11. 2008
TBMS napsal/a:
...
...
napsal tuším Langer, také ty "pohádky" někde mám, dobře se to četlo... 🙂
Zaregistrován
6. 11. 2008
Jinak podobná páska byla s růžovkou před pár roky u Černíka do 100000Kč.
To modré razítko vzácné, ale pokud bych ho moc chtěl, tak bych smlouval a strop ceny tak do 300€.
Zaregistrován
17. 12. 2010
Děkuju za Vaše názory! Ještě o tom bud přemýšlet...Nemáte někdo nějaké zajímavé merkury I. emise - např. s vadami tisku?
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.