Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Zaregistrován
19. 1. 2008
čím déle na tu minci koukám, tím méně jsem přesvědčen, že je pravá
Zaregistrován
17. 8. 2010
Na te prvni fotce moc duveryhodne nevypada, ale treti a ctvrta je slusny detail a tam se mi to zdalo lepsi...
Zaregistrován
17. 3. 2014
Abych grošovinu neplevelil jenom dotazy, přispěju na revanš dobovým falsem míšeňského groše (vpravo).
Obrázky:
Zaregistrován
20. 8. 2007
udělal jsem si radost stejnou mincí (tedy jiným exemplářem) jako oliver před 2 roky
https://www.sberatel.com/diskuse/sberatel/chlubirna-_post_-272791#post272791
městská ražba - groš města Méty (Metz) z 15. století
jak již psal oliver - pod žehnající rukou klečící sv. Štěpán mezi dvěma městskými znaky a na rubu kříž s pěticípími hvězdami mezi rameny
doplním ještě překlad opisů v plném znění:
SSTEPhPROThOM - sv. Štěpán prvomučedník
GROSSVSMETE - groš [města] Méty
BNDICTV°SIT:nOME°DNI°nRI°IhV°XPI° - Chvalte jméno našeho Pána Ježíše Krista
Obrázky:
Zaregistrován
26. 8. 2012
Krásný kousek...před pár dny šel jeden skutečný krasavec u"WAG"-...skončil jsem v poli poražených.
Zaregistrován
7. 7. 2010
Plíšky z brnění z Aquleie, Mikuláš a Jan Soběslav😈 😈
Obrázky:
Zaregistrován
20. 8. 2007
mince moc hezké - ale u té druhé bude třeba změnit její určení - resp. osobu, které je přisuzována
nejde o mladšího Joštova bratra Jana Soběslava, jak se traduje, ale podobně jako u první mince o lucemburského levobočka Jana z Moravy - otcem je bratr Karla IV., Jan Jindřich a tohoto levobočka se mu podařilo zplodit v letech po jeho potupném vyhnání z Korutan, kdy ho jeho manželka nařknula z impotence
už to zde bylo i zmiňováno
https://www.sberatel.com/diskuse/sberatel/drobne-peniaze-grosoveho-obdobia_post_-389787#post389787
Zaregistrován
17. 8. 2010
Zminovana manzelka Jana Jindricha Lucemburskeho Marketa Korutanska byla zvana tez Pyskata, takze ta impotence byla vcelku pochopitelna:)...
Zaregistrován
20. 12. 2012
Pěkní levobočci. Gratulace.
Zaregistrován
15. 7. 2007
kazdopadne moc pekne razby, po techto jeste koukam🙂
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.