Zaregistrován
12. 6. 2012
Krapet jsem si hrál a zde viz výsledek částečný - stejné (nebo aspoň velmi podobné) provedení podtržení na různých, to napsat můžu, polích. Jenom mi není jasné, jestli ten "příběh se S" jsou dvě různá pole, nebo jestli se jedná o nějakou náhodu.
Mimochodem, na těch tmavých známkách to prohlížení stojí za ...
Obrázky:
Zaregistrován
28. 12. 2011
Pavel III.tu je niekoľko ukážok pretlače Rožňava 1945. Pozadie niektorých známok je bohužiaľ došť tmave
Obrázky:
Zaregistrován
12. 6. 2012
Můžeš mi to poslat na svehla.pavel(kyselá ryba)volny.cz ?
A ještě bych poprosil o pokus o vyrovnání. Vzhledem k neexistenci milimetrů se pokouším srovnávat jednotlivé výřezy a když je to moc našikmo, už to nejde a na pootočení já nemám program (nemůžu mít taky fšecko 😳 ).
Zaregistrován
23. 3. 2009
Na vyrovnání obrázků (a nejen na to) používám IrfanView. Několik jiných programů při pootočení mění rozměry, to je u skenů známek moc špatně, tenhle rozměry zachovává.
Zaregistrován
12. 6. 2012
IrfanView mám, ale to neumím. Vím že tam je jakási "jemná rotace" ale nevím jak to funguje. 😳 Mi to hodí 45° a šlus. Ale stejně bych to potřeboval nejlépe 600×600 (kvůli jednotnosti) v jpg (postačuje). Když si to uložím odtud, už je to obvykle nějaké jiné.
Rady ohledně Irfanu přijímám!
Zaregistrován
23. 3. 2009
Klávesou F12 zobrazím nástrojovou lištu PAINT pluginu. Klepnu na ikonku
Zaregistrován
23. 3. 2009
Jinak, ve Windows mám zapnutou funkci ClickLock (Ovládací panely -> Myš -> Tlačítka) a nastavení nejkratší doby pro aktivaci. S tím při myším tažení stačí myší tlačítko na začátku krátce podržet a na konci znovu stisknout. Taky, ač jsem pravák, tak myšuju levou rukou. A jednou bych chtěl mít dotykovou obrazovku a myš nadobro odložit.
Zaregistrován
12. 6. 2012
Aha, něco už jsem pobral. F12 mi to sice nebere a postup bude zdlouhavý (asi mám buď starší verzi nebo nedostatek pluginů), ale vono to nějak de!!😋
Zaregistrován
12. 6. 2012
Já si tam totiž kdesi v nastavení musím nastavit o kolik to chci otočit a dělat to po jednom kroku přes menu, nějakou ikonku se mi nepodařilo najít. Anebo dohledat a nainstalovat plugin(y) a to si nejsem jist, jestli bych se v tom vyznal a jestli bych třeba nenadělal víc škody než užitku. Má důvěra ve mne není nepřekonatelná!!🙂
Zaregistrován
9. 2. 2008
Si vystudovaný stavař, tak sa nepodceňuj!😉
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.