Zaregistrován
7. 2. 2011
numismat a janhiram děkuji.
Jakmile na něco narazím, tak napíši.
Zaregistrován
8. 2. 2016
Dobry den priatelia.Mam na Vas prosbu o urcenie autora tejto zaujimavej plakety.Jedna sa spomienku na brusliarske preteky ministrovy skolstva a telovychovy F.Spinovi. Presne znenie : Ministru Dr. F.Spinovi protektoru zavodu bruslarskych na Strbskom plese 1932 Bruslarsky svaz. Jedna sa o pozlateny bronz predpokladam.
Obrázky:
Zaregistrován
30. 7. 2012
bez signatury to půjde těžko - nikde ji tam nevidím
Zaregistrován
7. 2. 2011
Pěkná věc, ale přesně jako píše valhubert. Díky nápisu to bude asi unikát.
Akce na Slovensku a text český...
Právě sem dávám plaketu pravděpodobně z roku 1925, protože byla v konvolutu s dalšími z tohoto roku.
Signatura není. Jak u Vilovo, tak u mé jsem zkusil v Haimannově slovníku KK a Pichla a nic.
Moje 51 x 73 mm. Za případné určení či radu předem děkuji.
Obrázky:
Zaregistrován
8. 2. 2016
Nejako som pozabudol.Hmotnost - 149,2g , rozmery 65x80mm.Ten stary pan odkoho mam tuto plaketu mi povedal ze ich je maximalne 20ks - udajne,neviem.
Zaregistrován
23. 11. 2015
William...,ktorý? Ten Anglický? Si princ?🙄
🙂 -s-🙂
Zaregistrován
8. 2. 2016
:D urcite nie ale tak,ked Viliam uz je ani Wiliam niejde,tak som tam pridal jednol L .Oci ma uz bolia co od rana hladam a hladam na nete.Docital som sa napr. ze R.Placht - Jeho díla bývají málokdy signována, proto v české numismatické literatuře zůstávají někdy neidentifikována nebo připisována Ivanu B. Pichlovi.
Zaregistrován
30. 7. 2012
Tato plaketa k vyražení potřebovala velmi silný lis,nevím,zda by to u Pichla zvládli.
Plachtovy medaile se razily ve Vídni.Tato je evidentně z první republiky.Typoval bych nejspíš Kremnici.
Zaregistrován
8. 2. 2016
Nic ine mi nezostava iba zacat listovat v Haimannovi,pekne od zaciatku a brat do uvahy,rocnik narodenia - teoreticky by to mohol byt ten alebo onen medailer 🙄
Zaregistrován
15. 7. 2007
jedna vec je hledat samozrejme po stope "kdo by mohl byt autor"
druha vec je hledat historicky, pro koho a kdy to mohlo vzniknout (nemyslim si, ze pro kdejakou akci v "Horni-Dolni" by hned delali plaketu - drahe to je dnes, drahe to bylo i tehdy) - nektere kluby/oddily maji dlouhou historii a obvykle i nekoho, kdo ji zna. slo by tedy pak i dohledat, za jakym ucelem a proc plastika vznikla a nasledne i u koho byla objednana. je jasne, ze se muze stat, ze uvedeny klub uz neexistuje a nema pokracovatele.
napadlo mne, zda se treba nezeptat zde - je to jina branze, ale odbornik, ktery o tom ma prehled, by treba mohl znat nejaka voditka:
http://www.postoveznamky.sk/slovenske-filatelisticke-materialy-na-namet-jezdecky-a-dostihovy-sport
kdyz nic, treba alespon poradi, kde se zeptat dal
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.