Zaregistrován
8. 2. 2016
Ahoj priatelia v mojich sietach uviazla zaujimava medaila.J.M.Lubary - Anatole France,B.Aires 1909 s poradovym cislom 7,vyrazenym na hrane.Vo wiki som sa docital ze v roku 1909 bol na turne po Juznej Amerike.Medaila ma hmotnost 161,4g - priemer - 70mm,material postriebreny(podla napisu na hrane - med,co mi je divne) Celkom by ma zaujimalo,kolko ich mohlo byt urobenych a v akej cenovej relacii moze byt tato medaila? Neviem ci to bude v nasich silach zistit,hladal som ale nic😞 Zial je na nej vidiet zub casu,co ma stve.
Obrázky:
Zaregistrován
7. 2. 2011
Pro valhubert.
Děkuji. Já si říkal, že jsem toho pána někde viděl 🙂 .
Plaketu se pokusím nalézt.
Zaregistrován
11. 3. 2009
Jen taková zajímavost k té luteránské medaili, co sem dal Taho :
Podle dobového tisk(https://books.google.cz/books?id=jeZMAAAAcAAJ&pg=PP739&lpg=PP739&dq=Medaillen+preu%C3%9Fische+generalsynode+zu+berlin+1846&source=bl&ots=l8NUNoihbP&sig=kmmlkgXCYoOkKGCaNDS_9cIpckQ&hl=cs&sa=X&ved=0ahUKEwiWsoCsyPHVAhWDzRQKHVlRDjsQ6AEINDAD#v=onepage&q=Medaillen%20preu%C3%9Fische%20generalsynode%20zu%20berlin%201846&f=false) tam Loos zobrazil alegorii víry (Glaube) podle zobrazení Andrea Pisana z jižního portálu aptisteria ve Florencii .
Obrázky:
˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
Zaregistrován
7. 2. 2011
pro Ander:
Děkuji za rozšíření obzoru.
Ani se nedivím, že ho to inspirovalo. Já stále nechápu, proč dříve dokázali udělat, tak nádherné věci.
A dnes udělá opice pár čar a lid šílí.
Zaregistrován
23. 11. 2015
Viete mi povedať,čo by mohlo byť toto?
Vyzerá to ako z niečoho "odobraté=ukradnuté,odrezané..." a teoreticky (podľa koní..),ako Brandeburská brána.Tá to samozrejme nie je,je to niečo z východu,možno Ukrajina,potom možno Rusko..To si myslím,okolnosti tomu nasvedčujú.Je to možno aj viac ako 10 cm vysoké.neviem to presne,nemám to v ruke,ani v dosahu.Ale mám to.Ide mi skôr o ten objekt a na čo to slúžilo.Medaila ani plaketa to určite nie je..😉
-s-
Obrázky:
Zaregistrován
7. 2. 2011
Je možné při té velikosti, že to bylo uchyceno na mramoru či podobně viz obr..
Možná to dokáže někdo určit a pak se dá zapátrat v aukcích či gůglit.
Obrázky:
Zaregistrován
23. 11. 2015
Je to možné.Niekde to bolo.Počkám,uvidím..
-s-
Zaregistrován
8. 2. 2016
Ahoj priatelia,mam na vas prosbu o urcenie autora tejto medaily,Zaujala ma na burze stvarnenim,ten reverz ma nieco do seba,tak som ju kupil ale neviem sa dopatrat autora a aj rok ma zaujima.Dakujem🙂
Obrázky:
Zaregistrován
7. 2. 2011
Pro William:
Bohužel nic. Jen byla v aukci:
http://numismatika-havirov.cz/Aukce19/Aukce19_2701_2800.html položka 2758
Napadlo mě několik autorů, ale v Haimannově slovníku není tato medaile u nich napsána.
Zaregistrován
8. 2. 2016
Dakujem taho,dal som to aj na priatelsku stranku a tiez nic,je to dost zaujimave,nakolko sa mi ta medaila zda taka ze by nemal byt problem a opak je pravdou.Osobne sa mi paci,je to zaujimava medaila.Dokonca je aj Almanach s ich medailou. https://www.antik-variat.cz/cz-detail-815525-almanach-akademie-vytvarnych-umeni-v-praze-180-vyroci-zalozeni-1799-1979.html
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.