Zaregistrován
31. 10. 2015
Kazdopadne nadherne medaily a velmi vyhladavane zberatelmi s motivmi rodostromu
Zaregistrován
23. 11. 2015
Nájde si niekto 10 minút....?
Je tu nejaká "šleha?"🙂
Neviem nájsť tému ukr.medaily,je tu niekde,ale to aj tak bolo o niečom inom..Iný level.
https://stani616.rajce.idnes.cz/ukrajinske_medaily,plakety/
-s-
Zaregistrován
7. 2. 2011
Prolétl jsem medaile, ale .....
Ukrajinský jazyk je trochu odlišný: "Книга української медалі"
Dohledávat medaili po medaili.
Knihy a sběratelé jsou:
Tohle je trochu mimo.
http://molbuk.ua/chernovtsy_news/130115-medal-za-pershist-u-motokrosi-1929-roku-ta-znachok-golovnogo-partyzana-bukovyny-i-svitovoyi-u-chernivcyakh-prezentuvaly-knygu-pro-medali-znachky-ta-vidznaky.html
Zaregistrován
23. 11. 2015
Občas hľadám,niečo som aj našiel,potom to zas nechám.Záleží na tom,čo ma aktuálne "drží.."🙂
Všimol som si,že ukrajinčina je iná ako ruština a musím napísať,že to bola pre mňa novinka.😳 Myslel som,že v časoch CCCP sa to nesmelo..Nikdy som sa nad tým nezamýšľal.A tie medaily sú z toho obdobia.Ale je to podobné.Tie jazyky.
Lenže aj my sme boli ČSSR a už nemusím nič písať..😉
Dobré Aukro je ruský мешок,tam som videl podobné záležitosti..A iné.Taký ruský,celkom slušný eBay..
-s-
Zaregistrován
13. 5. 2013
Nevíte někdo kolik bylo raženo těchto dukátů?Údajně to bylo v Mnichově roku 1970.
Jedná se o novoražbu dukátu France Josefa Maximiliana Lobkowicze(1784-1816).Normálně se o bižuterii moc nezajímám,ale v tomto případě bych si originál asi nepořídil.
Obrázky:
Zaregistrován
8. 2. 2016
Zdravim Vas priatelia po dlhsom case🙂
Kupil som si tu to zaujimavu medailu a este v zaujimavejsej etui. - "Venuji pracujici ZAVODU PRESNEHO STROJIRENSTVI GOTTWALDOV CSR " ale zaujimava je signatura " SEKORA 54 " hladal som u Haimanna ako aj na nete ale s menom autora Sekora som sa nestretol ( Pokial neratam autora Ferda Mravenca😃 ) material je bronz,priemer - 100mm a hmotnost viac ako 200g-nakolko moja vaha na mice viac nenavazi. Podla mna ide o liatu medailu.Chcel by som Vas poprosit pokial niekto viete nieco blizsie o autorovi a medale.Dakujem ;-)
Obrázky:
Zaregistrován
7. 2. 2011
Možné je vše 🙂
Vypadá to na litou plaketu, pravděpodobně vyrobenou v závodě někým zručným.
Možná je tady pamětník a bude někoho znát z firmy.
Zaregistrován
8. 2. 2016
Prisiel som k nej ako slepe kura k zrnu,uplnou nahodou iba vdaka zvedavosti,inak na fotke nevyzera tak pekne ako v skutocnosti.Ktovie komu bola venovana,riaditelovi,nejakemu strannickemu papalasovi.ministrovi ? Prekvapila ma ta slavnostna etui aj s fotkou Gottwaldova - Zlina ;-)
Zaregistrován
2. 5. 2013
Wiliam, možno to ani nebude veľmi kacírske tvrdenie, že spisovateľ Ondřej Sekora skutočne mohol byť ideovým tvorcom tejto plakety. Ak si človek zistí čosi viac z jeho histórie, dozvie sa zaujímavé okolnosti. Okrem písania detskej literatúry bol novinár, dobrý kresliar, karikaturista a grafik. Od r. 1952 pôsobil ako umelec na voľnej nohe. V jednej jeho autobiografii na nete je zmienka, že aj keď bol členom KSČ, nemal ako slobodný umelec na ružiach ustlané. V r. 1953 po menovej reforme sa spomína, že jeho rodina prišla o všetky úspory. A Sekora bral vtedy všetky možné zakázky. Keďže bol zručným grafikom, kľudne mohol byť tvorcom tejto ideovo stvárnenej plakety. Stačilo, že vytvoril sádrový model a zbytok práce dokončili šikovní pracovníci zlievárne. Tak tam ostalo jeho meno. Ale plaketa sa mi celkom páči a hlavne netradične poňatá etua aj s tou hodvábnou šnúrou po vnútornom obvode a vloženou fotografiou. Pripadá mi to také celkom hravé. Tá budovateľská a údernícka myšlienka toho diela, je v tom prípade tak nejak potlačená tým celkovým stvárnením. Málokedy sa vidí takáto práca z prvej polovice 50-tych rokov.. Dokonca tam nevidím ani päťcípu hviezdu, či partizána s ruským samopalom. A to už je skutočne čo povedať. I tento fakt hovorí o tom, že toto dielo nebolo určené pre väčšiu produkciu ale len pre jednotlivca. Pretože vtedy by taký jednoduchý motív, cez stranícku hodnotiacu komisiu len tak ľahko neprešiel.
Samozrejme, toto tvrdenie nemusí zodpovedať pravde. Je to však jeden z mojich uhlov pohľadu, ktorý by stál za úvahu.
Zaregistrován
8. 2. 2016
Tony,mozem iba suhlasit,vobec nevylucujem ze by mohlo ist o autora Ferdy mravenca a ako som sa docital,tak po II.svet. vojne po tom co bol 1944 odvezeny do pracovneho tabora Kleinstein a jeho manzelka do Terezina (nastastie sa po vojne zvitali) sa jeho myslienky zradikalizovaly smerom ku KSC a kludne mohol byt ideovym autorom myslienky na danu plaketu.Tak ako som sa docital M.Benka bol "autorom" medaile "Liptovske muzeum v Ruzomberku 1933 a odznaku SK Malacky. Zaujimave by bolo tak vediet ,kolko ich bolo odliatych ale to sa uz asi nikdy nedozvieme predsa je to uz 63r. a evidencia o pocte ks je pravdepodobne nenavratne stratena a ci aj nejaka bola,tazko povedat.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.