Zaregistrován
30. 7. 2012
Vyfoť punc na hraně
Zaregistrován
7. 2. 2011
Hrana hladká, bez punců.
Zaregistrován
30. 7. 2012
Tak to bude buď původní ražba z Paříže do r.1832 a nebo pozdější z jiné dílny
Zaregistrován
28. 3. 2019
Zajimavá medaile pro Poloky
Zaregistrován
7. 2. 2011
Valhubert děkuji. Medaile se mi líbí a zatím si ji ponechám.
Teď spíše takový všeobecný dotaz na tebe a Andera. Ptám se s ohledem na vaše znalosti ohledně fr.mincovny. Francouzi udělali hromadu pěkných medailí, ale jejich sběratelská oblíbenost je nízká. Ve Francii nesbírají a nebo je medailí a plaket tolik, že jsou cenově přístupné?
Zaregistrován
30. 7. 2012
Ve Francii je sběratelství medailí poměrně rozšířené podobně i v Polsku.U nás asi hodně sběratelů nerozezná novoražby od originálů - když vidím jakých cen docilují občas novoražby na Aukru.Já jsem byl pdvakrát v prodejně mincovny v Paříži a tam byl neskutečný výběr.Nejen nové,ale i ty historické ovšem nově vyražené.Naposled jsem tam byl před 20.ti lety,tam byly stolky se židlemi a na nich pět silných svazků s popisem a vyobrazením medailí,z nichž některé byly v prodeji a ty ostatní se pravděpodobně daly objednat.Ta návštěva mincovny to byl zážitek...
Zaregistrován
7. 2. 2011
Děkuji za odpověď.
Někdy to rozeznání je oříšek viz Kosciuzsko 🙂 .
Jinak u RU medailí mám pocit, že už se nikdo nenamáhá s popisky ohledně data ražby a kupující už vůbec neregistrují rozdíly. I mě amatéra to u některých letitých sběratelů překvapilo.
Já navštívil z mincoven jen Jablonec a Kremnici.
Takže sbírají a vypadá to, že dost. Asi by musel mít člověk literaturu o fr. ražbách a věnovat se tomu do hloubky s ohledem na původnost a vzácnost.
Zaregistrován
1. 6. 2010
Upratoval som a prekladal zbierku, tak som ju cvakol pre radosť ostatných
Obrázky:
joeolahfamily@azet.sk
Zaregistrován
30. 7. 2012
Bezva - ale trochu nepřehledné - co tak na to udělat tabla?
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.