Zaregistrován
23. 6. 2007
Pokud se Ti nikdo neozve, připomeň se mi v neděli odpoledne mejlem. Mrknu, jestli někde není popsanej. Teď mi to vrátilo hodně článků, a nemůžu je projít.
Zaregistrován
13. 5. 2013
Především to není nouzová známka,ale pivní žeton,tzv.deputátka,která se nechala vyměnit za litr piva.Tyto známky fasovaly především zaměstnanci,a dostali tak svůj příděl-deputát.Žeton patřil Českému plzeňskému pivovaru,v Plzni zvaný Světovar.Tento pivovar vařil pivo od roku 1913.Později se tento pivovar spojil s Gambrinusem a tím vlastně zanikl.
Je dosti sběratelů pivních záležitostí,tedy i pivních známek,možná se tu nějaký ukáže a řekne nám něco bližšího,tedy i cenu,o které si myslím,že by mohla být docela zajímavá.
Zaregistrován
25. 7. 2006
numismat@seznam.cz
Zaregistrován
17. 9. 2009
Ďakujem o cenu mi nejde. Aukro je na podobné záležitosti dosť zlá voľba kde predávať podobnú vec, tým sa nedá riadiť, za 15€ ich rád kúpim za dve hrste🙂
Toto sa nedá bežne oceniť, to je cena záluby. Skôr ma zaujímalo nejaké katalogove urcenie ak na to nejaky katalog existuje.
Nametom sa mi ale viac paci znamka, zeton z pražského hračkárstva a galantérie. To už vyzerá skoro ako minca. S tou orlicou sa niekto vyhral až som chvílu rozmyslal co to nemohla razit ofic. mincovna
Obrázky:
vo svete numizmatiky sa rad naucim nieco nove od skusenejsich.
Zaregistrován
7. 2. 2011
Pro paully - nesbírám a že je v tom rozdíl jsem nevěděl. Děkuji za rozšíření obzorů.
Pro Stredo: mnohem horší stav
https://www.ebay.de/itm/Bohmen-Prag-JH-Brandeis-Galanterie-und-Spielwarenhalle-Hoflieferant-Osterreich-/391456016863
Jsem přesvědčen, že by o to byl v aukci zájem. Praha a stav
Zaregistrován
25. 7. 2006
Viz
ČESKÁ NUMISMATICKÁ SPOLEČNOST POBOČKA V CHEBU
- aukce
13.října 2007
Polozka
847.- Plzeňský akciový pivovar / 1 Litr Mosaz 24 mm NR Cheb 1996 č.3 1/1 150….
zrejme Numismaticka rocenka Cheb 1996
numismat@seznam.cz
Zaregistrován
25. 7. 2006
numismat@seznam.cz
Zaregistrován
17. 9. 2009
Dakujem Pavlovi za cenne info k pivnej znamke. Ak by to zaujimalo aj Vas ostatnych bola razena v rokoch 1910-1913
Obrázky:
vo svete numizmatiky sa rad naucim nieco nove od skusenejsich.
Zaregistrován
7. 2. 2011
Obracím se na vás dotazem/prosbou. Zakoupil jsem tuto medaili: Lange 1854; střížek 3,2 mm x 55,5 mm (měřeno pravítkem), 70 g, hrana hladká, barva jako ve skutečnosti. Dle mého má originál k cca 80 g, pozdější ražba by zase měla být na hraně značena MUNZE WIEN, nebo tak nějak podobně. Poprosil bych o vaše znalosti či zkušenosti. Děkuji.
Obrázky:
Zaregistrován
3. 2. 2014
Tohohle Langeho jsem vydražil asi před 3 lety.
Já mám na hraně nápis Munze Wien a váha je 69,66g.
Podle mého názoru ta Tvoje medaile originál na 99,9% nebude.
Stačí se podívat na barvu, která je typická pro bronzové pozdější ražby těchto medailí. Původní originální ražby jsou měděné a tudíž jejich barva daleko tmavší.
No já jsem z té své měl radost i když ražba není původní.
Je prostě krásná. W.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.