Moderátoři: smith, Guldiner, Charon

MikyM

Uživatel

Zaregistrován
26. 2. 2020

#401 - 14. 12. 2021, 12:37
Tady jsem zase našel něco ke krabičkám/certifikaci, co si dával prodejce na Aukro u aukce. Docela zajímavé počtení, sice delší, ale může být :-). Asi nebude souhlasit MikyM ani barbar :-)))) Proč certifikace má smysl a podle mě je budoucností numismatiky. Osobně mi certifikace mincí dává jednoznačný smysl a poté, co jsem si zjistil základní informace o tom, jak vlastně certifikace funguje a co vše sběratelům přináší, mě ani nenapadlo, že by mohl existovat někdo, kdo by snad její přínos pro sběratele zpochybňoval. ...

Zajímavě a poutavě napsané. Početl jsem si. Škoda, že dotyčný pisatel tituluje ty, kteří mají jiný názor než on sám, hned jako místní "odborníky" a "experty" s těmi výsměšnými uvozovkami. Jeho příspěvek to degraduje a svědčí to o jeho kolegialitě k ostatním sběratelům. S ním bych si u piva o sběratelství nepokecal.
A že obhajuje škatulky? Pochopitelně, pokus si už svoji sbírku zaškatulkoval, musí to vychvalovat, aby to udělali i ostatní, až bude chtít nebo muset jednou svoji sbírku prodat, musí mít na to trh a najít pro škatulky kupce...

Zase jeden z mnoha, který ví, kam bude numizmatika příští desítky let směřovat. Takových vizí a myšlenek už bylo ...

Charon

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
20. 3. 2019

#402 - 14. 12. 2021, 12:55
https://aukro.cz/svatovaclavsky-dukat-1926-ngc-ms64-unc-ctete-popis-7001416293

Tak tak vzal jsem to z tohoto inzerátu :-))).
Ono jsou 2 tábory, škatulky - "boží" doporučují apod a naproti tomu - zapřísáhlí odpůrci škatulek - NE, NIKDY apod. Budoucnost ukáže, kam se bude trh ubírat. Já bych škatulky nehaněl - jak říká klasik - "každému co jeho jest" :-)))

MEMENTO MORI ET CARPE DIEM

Guldiner

Moderátor

Zaregistrován
28. 10. 2015

#403 - 14. 12. 2021, 13:10

Samozřejmě, že se jedná čistě o komerční záležitost, důležitý je fakt, že přímo na samotnou minci to vliv nemá, nepřidá ani nic neubere. Ikdyž hlavně jako sběratel jsem samozřejmě kritikem škatulkovani s mnoha důvodů,které jsem zde v minulosti avizoval, na druhou stranu bezesporu se také jedná o investici, která evidentně postupně akumuluje a oslovuje čím dál víc laickou veřejnost. Ano některé kusy jsem připraven postupně také vložit do škatulek. Jak jsem psal, vždy se dá mince ze škatulky vyjmout.. Hold budoucnost patří připraveným, ikdyž se v podstatě jedná o komerční hloupost...

Konzultace a poradenství v oboru numismatiky
https://www.linkedin.com/in/milan-heczko-01291424b
https://pin.it/4kDaagI
milan.heczko@yahoo.com

Fidzi

Uživatel

Zaregistrován
10. 3. 2009

#404 - 14. 12. 2021, 13:11
https://aukro.cz/svatovaclavsky-dukat-1926-ngc-ms64-unc-ctete-popis-7001416293

Hrozný bullshit.😲
Stačí čítať toto fórum, kde sú jednoznačné príklady chybného určenia mince, chybného určenia stavu, či dokonca chybného určenia letopočtu pri minciach v krabičkách. O falzách v krabičkách snáď nie je pochýb.

Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum

Guldiner

Moderátor

Zaregistrován
28. 10. 2015

#405 - 14. 12. 2021, 14:42

Kolegové kolegyně znovu vás poprosím..

Všechny témata netykajici se přímo soutěže, přenesme do příslušných vláken, případně do kecárny numismatiky, alespoň na nějaký čas...
Berte prosím ohled na nás soutěžící a hodnoticí samotnou soutěž..
Rád abychom se zejména v těchto dnech věnovali, tématu soutěže, snadno se ztratí v příspěvcích a následně ve stránkách.
Zajímavý fakt je ten, že po celou dobu se jednalo vcelku o klidné vlákno s občasnými příspěvky k tématum dukátů sv. Václava a nyní když chci trocha spestřit vlákno, strhne se příspěvková euforie k různým tématům numismatiky ..

Znovu jen k zdejšímu uzavření tématu samotných krabiček , osobně bych nejraději nedal do krabičky ani zlamanou grešli, jedná se o čistý byznys. Posudky krabičkových minci jsou směšné o falzifikatech nemluvě.. Bohužel paradox je samotné komerční zneužití mnoha sběratelsky zajímavých minci kde zásadní faktor je ten, že dnes už většina minci jsou chtě nechtě investice.

Dnešni doba tlačí mnoho laické veřejnosti zejména z řad investorů, kteří nemají hlubší zájem alespoň o základy numismatiky a spoléhají se na pomoc druhých, zejména takovýchto velkých společností jako je NGC a tím v podstatě tlačí trh neodborným směrem, kdy už nezáleží toliko na samotné minci, ale na tom co udává posuzujicí firma..
Na druhou stranu má to také své investiční plusy a to právě, hlavně u populárních ražeb, jako jsou třeba sv.dukatu, kdy jedna hloupá krabice dokáže zvednout tržní cenu i o desítky tisíc, často i o sto procent...

Děkuji

Konzultace a poradenství v oboru numismatiky
https://www.linkedin.com/in/milan-heczko-01291424b
https://pin.it/4kDaagI
milan.heczko@yahoo.com

Vaclaw3

Uživatel

Zaregistrován
22. 12. 2020

#406 - 14. 12. 2021, 15:11

Ohodnocení kvality je časově omezené nebo není? Údajně je to pouze 10 let.

rektor

Uživatel

Zaregistrován
28. 12. 2020

#407 - 15. 12. 2021, 10:04

2D 1923. Foceno z ruky na Sony HX90.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Charon

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
20. 3. 2019

#408 - 15. 12. 2021, 10:37

Jelikož jsem byl vyzván "doyenem" SVD, abych také něco přidal tak tady je můj příspěvěk, pro někoho zatracované krabičky :-))), jinak jedná se o 1SVD 1933, vyraženo 57.597ks a certifikát NGC má 320 (jinak nejvíce ze všech SVD :-)))

Obrázky:

Charon

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
20. 3. 2019

#409 - 15. 12. 2021, 12:56

Hodnocení rektor - 4

Charon

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
20. 3. 2019

#410 - 15. 12. 2021, 12:58
Koukám, prozatím žádný foto.. 😁 Tak teda začnu, vybral jsem svatováclavský dukát rok 1929, myslím že se podařil,uvidíme 😉 Obrázky: ...

at tj vše přijednom - mince barbar

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.