Zaregistrován
28. 6. 2008
Dovolím si sem vložit toto nové téma pro sběratele, kteří si neví rady s určením 😉
Zaregistrován
28. 6. 2008
..a hned sem jednu dám, doufám, že je uherská .. 😃
Koupila jsem si konvolutek běžných uherských minciček, abych si doplnila sbírku Saracénů a toto bylo v něm... Prosím o pomoc s určením, pokud to vůbec v takto šrotovém stavu půjde 😉
Obrázky:
Zaregistrován
8. 12. 2011
Neviem ci ste to nahodou nekupila odo mna. Toto je viedensky fenig...ak sa nemylim tak je to fenig Premysla Otakara II.
Zaregistrován
28. 6. 2008
Ano, to jsem já, myslela jsem si, že se známe od tud. A já, že to v katalogu na uhersko nemohu najít 😁 Takže díky za určení. Když už jsem to dala sem, nemáte někdo k prodeji nebo půjčení nějakou typologii právě na tyhle feniky?
Zaregistrován
12. 1. 2010
Je to tak (ale určení z hlavy nevím🙂 ), jinak v pěkném stavu moc často nebývají (a když, tak nejsou za stovku).
K určování feniků mám Luschina, ale to už je literatura staršího data. Novější jsou Koch a Szego.
Zaregistrován
28. 6. 2008
Díky za typ, zkusím se po ni podívat...
Zaregistrován
8. 12. 2011
Najlepsim katalogom na tieto mince je : Bernard Koch: Corpus nummorum austriacorum band. 1... Ale je to dost tazko zohnatelny katalog. Mne sa to podarilo kupit asi pred 3 rokmy vo vidni u raucha. Toto je dobve falzum strieborneho originalu. Ja mam tychto minci viac ako 200 kusov na predaj na svojej stranke www.numizmatika-gal.blogspot.com.
Inak to nie je drahota, cca. 6 euro
Zaregistrován
28. 6. 2008
Snad se na nějaké aukci objeví.
Jinak, že je to fenik, to mám mnohem větší radost- k těm mám přeci jen blíže (uhersko sem tam koupím spíše ze zvědavosti). Jinak že je to falzum rozhodně nevadí. Spíše mne teď mrzí, že jsem to díky svému omylu dala do špatného tématu 😉
Zaregistrován
6. 7. 2009
Je to jak pise numizmatikagal, Premysl Otakar II. (1251-76), vidensky fenik, typ CNA - B162, dobove falzum
Zaregistrován
12. 1. 2010
Jak se pozná dobové falsum u těchto feniků? Protože jsem viděl velkou škálu od ještě horších přes zčernalé, ale stříbrné až po dobré stříbro. Pokud jsou pravé jen ty z dobrého stříbra, tak těch dobových fals bude daleko víc než pravých..?
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.