Zaregistrován
24. 3. 2010
Aha, jasné, znamienka v opise a pod madonou. Je toho veľa...😃 pri viacerých ročníkoch mám 2 varianty, pri 1540 dokonca 3.
Zaregistrován
7. 10. 2012
Pořídil jsem si prvních 20 uherských penízků, tak jsem rád za každé zkušenosti od vás. Čekal i nečekal jsem, že ta rozdělovací znaménka budou/nebudou mít zásadní vliv, ale nevěděl jsem jak detailně to popisuje právě Huszár. Pokud má někdo další zkušenosti, tak sem s nima. Díky.
Rád poradím s antickým Římem, ale středověk teprve objevuji.
P.S. Omluvte někdy zhoršenou diakritiku, pokud píšu z tabletu. Děkuji.
Dolehla na mě finanční krize; jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
Zaregistrován
23. 11. 2010
... skúsenosť môže byť aj taká, že stretnutie dvoch mincí z tej istej mincovne, z toho istého roku, vyrazené rovnakým razidlom, v rámci jednej zbierky, môže byť väčšou raritou ako mať v zbierke "tisíc a jeden variant" :-)
Zaregistrován
1. 3. 2014
Prepáčte že som sa votrel menzi numizmatikov.Už som tu mal Rakocziho ,,Libertáš,,poltur1706 možno Kremnica.Len pozerám , že 6 je na nich pekne razená.Ja mám však na šestke , na vrchnéj časti veľký ,,chvostík,, do ľava.Je to raznicou , alebo označenie mincovne ?😮
Obrázky:
Zaregistrován
4. 5. 2012
niektore X poltury su bez oznacenia mincovni, ako je napriklad tato, takze asi to bude raznicou, inac aj ta nula je trochu zvlastna
Zaregistrován
1. 8. 2010
Zaregistrován
1. 3. 2014
Pravda , až teraz pozerám , od spodnéj časti ,,0,, je akási nitka , čo ostatné nemajú.Tak možno je to ozaj upravovaná raznica z 1705.Ďakujem pekne za ochotu a objasnenie.Viem , že cena je mizivá , aj ako som písal v predchájajúcom príspevku - bola pribitá na hrade starého domu , asi pre šťastie.
Obrázky:
Zaregistrován
17. 10. 2012
skoda tej diery.. hehe, asi to tak robili stavbari v tej dobe kontramarky
satestsat12@gmail.com
Zaregistrován
5. 1. 2016
kluci pomuže někdo s určením teto Patrona Hungarie ?
Dík
Obrázky:
Zaregistrován
29. 8. 2007
groš Mateja Korvína, H-692 (?)
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.