Zaregistrován
10. 6. 2006
To je síce pravda, ale mince sú tam nadhodnotené naozaj hodne, a všetky sú strašné rarity. Nehovorím že sa nejedná o vzácnejšie razby, ale na týchto maďarských serveroch som sa stretával veľmi často viac s obchodným duchom ako s numizmatickým. Veľa mincí ktoré sú uvádzané ako RRR som videl v slovenských múzeách a komunikoval som s numizmatikmi ktorí spracúvajú veľa depotov a naozaj sa nejedná o mince pozorované v minimálnom množstve exemplárov. Preto som voči týmto cenám viac ako skeptický.
Zaregistrován
23. 10. 2006
Súhlasím; ale sú to ceny realizované,osobne ja nedávam už linky na uskutočnené aukcie nakoľko naši "predajcovia" to berú skoro ako minimálnu cenu ktorú je potrebné pýtať pri predaji.😈
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.
Zaregistrován
31. 7. 2008
Potreboval by som pomoc s identifikáciou dvoch mincí. Podobajú sa viedeňským fenigom , ale ražba je obojstranná. Pochádzajú z maďarska. Vopred ďakujem.
Obrázky:
Zaregistrován
6. 7. 2009
Dival jsem se do CNA a vase mince vpravo mi pripada jako oboustranny fenik Premysla Otakara II. (1251-1276), mincovna Viden, typ B169. Aby jste to mohl posoudit sam, prikladam foto z publikace. Jinak obdobny motiv je pouzit i na oboustrannych tzv. uherskych videnskych fenicich ktere kopirovaly motivy videnskych feniku a u kterych vzdy k jednemu aversu existuji kombinace s vicero motivy reversu (viz napr.tabulka 25 s nalezem z Er-Mihalyfalvy). Vzhledem k tomu ze tyto uherske feniky jsou priblizne kruhoveho strizku priklanim se u mince vpravo spise k mincovne Viden.
Obrázky:
Zaregistrován
24. 3. 2010
Za toto leto už tretíkrát na aukre:
http://www.aukro.cz/item1155415435_cechy_peniz_matyas_korvin_rr.html
http://www.aukro.cz/item1187601207_cechy_peniz_matyas_korvin_olomouc_rrr.html
http://www.aukro.cz/item1202143802_matyas_korvin_peniz_s_uhersko_ceskym_zakem_r.html
Nejak mu ubúdajú tie R-ká, ešte raz a bude to celkom bežná minca 😆
Zaregistrován
24. 3. 2010
Akurát neviem, podľa čoho hádajú, či je to Olomouc alebo Budejovice...
Zaregistrován
10. 6. 2006
V Olomouci sa tieto mince nikdy nerazili, Matej Korvín tento peniaz razil výlučne v Českých Budejoviciach v r. 1470-1471.
Zaregistrován
10. 6. 2006
Mám tu jeden denár Ľudovíta Jagelovského r. 1519 a má obrátené všetky písmená N v opise. Stretli ste sa s tým niekto? Mám ten denár od jari a dával som si pozor či narazím na podobnú anomáliu, stále som však videl na týchto denároch iba klasické N. Tomuto obdobiu zatiaľ veľmi nerozumiem, všetky vaše postrehy by mi pomohli. Každopádne Pohl ani Huszár (pokiaľ tomu rozumiem správne) obrátené písmeno N nezaznamenali. Avšak môžem sa mýliť, tak poraďte.
[
Zaregistrován
24. 3. 2010
Tak konečne mám aj ja nejakýck Saracénov. Síce som ich dosť preplatil, ale aspoň mám dušu na mieste 😎
Takže Nagybanya, Buda, Košice a Smolnok.
Obrázky:
Zaregistrován
28. 6. 2008
Super kousky!!! Gratulace k variantám a tichá závist😁
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.