Zaregistrován
24. 3. 2010
:roll: najprv hneď dukáty, teraz zasa sparchantelé parvy a quartingy? Trochu schizofrénia... 😆 Začni od denárov...sú rôznorodé, bežné aj vzácne, môžeš ich zbierať podľa panovníkov alebo len jednu mincovňu alebo jeden typ podľa značiek...možností je neúrekom...Základná literatúra je stále tá istá: Huszár, Pohl, Unger prípadne Réthy.
Zaregistrován
31. 7. 2008
sigur napsal/a:
:roll: najprv hneď dukáty, teraz zasa sparchantelé parvy a quartingy? Trochu schizofrénia... 😆 Začni od denárov...sú rôznorodé, bežné aj vzácne, môžeš ich zbierať podľa panovníkov alebo len jednu mincovňu alebo jeden typ podľa značiek...možností je neúrekom...Základná literatúra je stále tá istá: Huszár, Pohl, Unger prípadne Réthy.
Súhlasím. Tiež by som doporučil na začiatok zamerať sa na denáre.
Zaregistrován
10. 8. 2011
napsal/a:
Unger prípadne Réthy.
Můžete mi napsat url, ze kterých si je mohu zakoupit?
Zaregistrován
24. 3. 2010
Ak máš Pohla - "Munzzeichen und Meisterzeichen..." a Huszára, tak to ti bohate stačí, nič lepšie zatiaľ nebolo vydané.
Zaregistrován
17. 9. 2009
Ak sa chcete niekto potrapit skuste urcit tuto mincu🙂, vecer sem napisem co to je. Mam moznost ju kupit a pravdepodobne neodolam, aj ked nie je lacna, lebo ked som ju uvidel nechcel som verit ze patri k ostatnym minciam panovnika XY.
Obrázky:
vo svete numizmatiky sa rad naucim nieco nove od skusenejsich.
Zaregistrován
24. 3. 2010
Korvín
Zaregistrován
24. 3. 2010
Chcem sa spýtať na názor ostatných na tento denár. Mal by to byť Karolov najstarší typ H-449, no niečo mi tam nejako nesedí... z fotky mám pocit, že sa jedná niečo novodobé 🙄 Stretol sa už niekto s falzami anjouovských denárov?
Obrázky:
Zaregistrován
19. 1. 2008
troufnu si tvrdit, že tohle určitě není středovéká ražba ... kouká jí to z očí na první pohled .. :-)
Zaregistrován
24. 3. 2010
tak tak...a podobný pocit mám aj s týchto ďalších arpádovských mincí...ako by ich jedna mater mala...🙄
...ak ma pamäť neklame tak rovnaký Karol išiel zhruba asi tak pred rokom na ebayi za nejakých 90 EUR. Vtedy ma svrbelo, ale pre ten divný pocit som do toho nešiel...
Obrázky:
Zaregistrován
24. 3. 2010
...pre porovnanie som našiel foto denára Ondreja II (druhý od vrchu)...
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.