Zaregistrován
10. 6. 2006
Tieto svätoladislavské denáre sú moja srdcovka, pekný kúsok, gratulujem.
Zaregistrován
17. 9. 2009
Takze dnes sa mam aj ja konecne cim pochvalit. Pre zaciatok Zikmund pre Archypova so znackou M.
A Ludovit II. , podla mna Unger 675 ak sa mylim prosim opravte ma, niektore detaily su krasne zachovane, skoda zosuchania casti mince
Obrázky:
vo svete numizmatiky sa rad naucim nieco nove od skusenejsich.
Zaregistrován
24. 3. 2010
Pekné 😉 Bol som zvedavý, čo je to M za mincovňu, ale Pohl tam zrovna nemá nič uvedené, resp. pri žiadnom M aj pri iných typoch mincí z tohto obdobia. Túto značku používal komorský gróf Markus von Nurnberg na parvoch (1404-1405), takže teoreticky by to mohol byť on a mincovňa buď Kremnica alebo Buda. 🙄 Archy, čo ty na to?
Ak dobre pozerám, tak ten Ľudovít je LB (Buda). Tento typ zatiaľ nemám, budem sa musieť viac posnažiť...
Tiež mi dnes poštárka niečo priniesla, ale malý mi hneď po odfotení zabavil a schoval foťák a nechce mi ho vrátiť... 😁 Zatiaľ neúspešne vyjednávam...
Zaregistrován
31. 7. 2008
Značka toho parvu - Pohl 119-91?
Zaregistrován
31. 7. 2008
Teraz sa na to dívam ešte raz, a zrejme to nebude parvus ale denár? 🙂 .
Pohl značku "m" za vlády Zikmunda pripisuje mincovniam pod správou komorného grófa Markusa v.Nürnberg /pohl 117-16, 117-21, 117-24/ ?
Zaregistrován
24. 3. 2010
Maci, máš recht, ja som to len dedukoval podľa značiek na parvoch a ten denár som si nevšimol.
Stredo, daj sem foto celého denáru s averzom aj reverzom a bude jasno 😉 😃
Zaregistrován
17. 9. 2009
ok ale som v praci takze najskor vecer. Dakujem za vase komentare
Zaregistrován
10. 6. 2006
Súhlasím s tým čo písal maci, chcelo by to foto celej mince, ale bude to klasický denár 117-tka.
Zaregistrován
24. 3. 2010
Hmm, fakt som to napísal ako Tatár 😳 Tiež mi bolo jasné, že to nie je parvus ale že je to denár, akurát som pri denároch prehliadol značku M a našiel až pri parvoch...
Zaregistrován
17. 9. 2009
aha mne sa hned nezdalo co tu vlastne riesime🙂 ja som sa tiez cudoval ze sa moj denar zmenil na parvus, nevadi aspon to tu nachvilu ozilo. Daval som to sen len preto ze archypov mal par stran dozadu zoznam par znaciek tak som chcel prihodit tu co tam chybala
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.