Zaregistrován
21. 12. 2008
Stredo gratulujem ku krásným minciam.
Tá Mária je fakt nádherná a k tomu Vladislavovi poviem len tolko, že ja som ešte nič také nevidel a príde mi to veľmi zaujímavé, hádam sa vyjadria aj iní.
A čo sa týka tvojej otázky ohľadom ceny mincí stredovekého Uhorska, myslím že máš pravdu...celkovo sa mi zdá že toto obdobie ide cenovo vyžšie.
PS: aby sme neskončili ako českí kolegovia u pražských grošoch.
Zaregistrován
1. 8. 2010
To písmo a hĺbka mi pripadá tak nejak novodobo, na tom denáriku. Asi predbehli dobu.
blasko.juraj.ml@gmail.com
Zaregistrován
17. 9. 2009
hlavne to "S" mi pripomina niektore Vladislavove prazske grose. Ale vcera som pozeral vazne kopec podobnych denarov a nic podobne som nenasiel.
vo svete numizmatiky sa rad naucim nieco nove od skusenejsich.
Zaregistrován
17. 9. 2009
Archy, sigur - co si o tom denari myslite vy? Stretli ste sa na denaroch s podobnym pismom, urcite ste ich videli podstatne viac ako ja.
Zaregistrován
10. 6. 2006
To Stredo:
Ten Vladislavov denár je zaujímavý, ale už som ho videl. Pred pár rokmi som predával s podobným písmom a presne si spomínam na zliate písmeno S v texte. Bohužiaľ nemám foto, minulú jar mi padol PC a nemal som nič zálohované, prišiel som v podstate o všetky fotky a literatúru, ktorú som si musel pracne znovu zháňať. Pamätám si, že opis vyzeral rovnako. To nič nemení na fakte, že je to naozaj zaujímavá minca, gratulujem.
Tie Žigmundové denáre sú fajn; je to typ P 118, H 578, škoda že dobre nečítam značky. Ide o inflačné denáre z rokov 1427-1437, kedy Žigmund v dôsledku nedostatku obeživa razil veľké počty nových denárov s menším obsahom striebra. Predchádzajúce denáre (P 117) s dvojkrížiom a štvrteným štítom boli kvalitnejšie čo do obsahu striebra, ako aj prevedenia a dajú sa dnes nájsť v krásnych exemplároch pomerne často. Tieto denáre som videl iba zriedkavo naozaj v krásnej razbe a tie by som povedal že sú skutočne vzácnejšie ako predchádzajúce. Tvoje denáre sú v bežnej, slušnej zachovalosti a je ich vidieť pomerne bežne, záleží čo si za ne dal. Inak v nálezoch sa objavujú menej ako predchádzajúce, čo by mohlo nasvedčovať tomu že sú vzácnejšie, ale ako som spomínal sú vidieť pomerne často medzi zberateľmi. Gratulujem k nákupu, povedz ešte aké si tam vyčítal značky, ja ich neviem z fotky dobre identifikovať, resp. si veľmi netrúfam...
Zaregistrován
10. 6. 2006
Nepripadá vám niečo zváštne na týchto dvoch levoch v delenom štíte?
[
Zaregistrován
17. 9. 2009
Dakujem za podrobny opis, mam rad tvoje komentare vzdy sa k svojim minciam dozviem kopu noveho. Nebude ale urcenie skor P-126?
inak je tam
126 - 2
126- 4
a necitatelna
( spravim lepsie fotky )
inak myslim ze co si pisal plati presne len si dal omylom zle katalogove cislo
Obrázky:
Zaregistrován
12. 1. 2010
Hm, kazdy je stylove jiny🙂 Jako by jednoho udelal jeden clovek a praci na razidle dokoncil druhy🙂
Zaregistrován
10. 6. 2006
Stredo napsal/a:
Dakujem za podrobny opis, mam rad tvoje komentare vzdy sa k svojim minciam dozviem kopu noveho. Nebude ale urcenie skor P-126?
inak myslim ze co si pisal plati presne len si dal omylom zle katalogove cislo
Myslím že som ich určil dobre, 126-tky to sú už mince Albrechta Habsburského.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.