Zaregistrován
6. 2. 2008
archy: zpět k tomu dukátu. Taky jsem to asi nenapsal, tak jak to mělo být pochopeno. Myslel jsem, to že ti někteří lvi nemají korunu se vyskytuje. Hlavně o tom vím u Zikmundů. Tam se to vyskytuje snad nejvíc. Typl bych si, že ten tvůj dukát je taky Zikmund.
Sbírám denáry, groše a další mince až po Leopolda I. Rád koupím jednotlivé mince i celou sbírku.
mince01@seznam.cz
Zaregistrován
24. 3. 2010
Archypov napsal/a:
... Inak v nálezoch sa objavujú menej ako predchádzajúce, čo by mohlo nasvedčovať tomu že sú vzácnejšie, ale ako som spomínal sú vidieť pomerne často medzi zberateľmi...
Nebude to tým, že skúsení obchodníci a bohatší ľudia vedeli, že tieto denáre majú nízky obsah striebra a práve preto sa im vyhýbali, nepoužívali ich teda v obchode a ani v nich neuchovávali majetok. To by vysvetľovalo, prečo sa v depotoch nachádzajú zriedkavo. 🙄
Zaregistrován
24. 3. 2010
to denar: Používal ešte niekto okrem Žigmunda tento typ štítu? Ja myslím, že nie.
Zaregistrován
6. 2. 2008
sigur: vidíš, to mně hned nenapadlo takové lehké řešení. Já to bral spíš podle pocitu z kresby. Ale trefil jsem se :-)
Sbírám denáry, groše a další mince až po Leopolda I. Rád koupím jednotlivé mince i celou sbírku.
mince01@seznam.cz
Zaregistrován
24. 3. 2010
Hmm, keď z pocitu z kresby, tak to si potom dobrý...🙂 Každopádne, Žigmund ich vyrazil bez debaty najviac...Škoda, že drobákov má relatívne málo typov.
Zaregistrován
6. 2. 2008
Troufl bych si určit i mincovnu, ale to by asi bylo na tebe moc :-) Teď beze srandy, díval jsem se do sbírky a na 99% mám minci ze stejného (minimálně stejného lícního) razidla. Prostě náhoda.
To je pravda, drobáků by mohl mít víc. Na drobáky mám nejradší Korvína.
mince01@seznam.cz
Zaregistrován
17. 9. 2009
sigur napsal/a:
Nebude to tým, že skúsení obchodníci a bohatší ľudia vedeli, že tieto denáre majú nízky obsah striebra a práve preto sa im vyhýbali, nepoužívali ich teda v obchode a ani v nich neuchovávali majetok. To by vysvetľovalo, prečo sa v depotoch nachádzajú zriedkavo. 🙄
Uchovavali vobec " bohatsi a informovani " ludia majetok v denaroch ?
vo svete numizmatiky sa rad naucim nieco nove od skusenejsich.
Zaregistrován
27. 12. 2010
Bohatí ve stříbře a zlatě (středověk), informovaní v takové měně-ražbě o které věděli že není ředěná.
Jedna dvě, Baba jde. Jde si Jaga pro tebe.
Zaregistrován
24. 3. 2010
Tak sem, prosím ťa, hoď na ukážku jeden-dva kúsky. Verím, že máš pekné a zaujímavé denáriky.
Mne Mikuláš nechal aj v ľavej bote niečo. Najprv som to tu ani nechcel dávať, ale keď už na Korvína prišla reč. Bežný, ale celkom pekný kremnický denár so značkou KPV (Paul Peck, Veit Muhlstein).
Obrázky:
Zaregistrován
10. 6. 2006
Nechcem tu prebíjať sigurovu tému, ale lepšie som si pozrel aj niektoré iné obrázky a lev bez koruny v Žigmundovom štíte naozaj nie je nič výnimočné...😉
[
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.