Zaregistrován
10. 6. 2006
:mrgreen: 😁 😁 😎
Zaregistrován
23. 6. 2007
Archy: Ludvíka jsem tipnul podle erbu. Respektive podle umístění lilií v erbu. Přišlo mi, že toto umístění začal používat on a alespoň podle nákresů mincí, které jsem měl možnost vidět, jej dodržoval. Předchozí panovník měl půlky prohozené ( i když jsou tady výjimky ).
Zaregistrován
10. 6. 2006
Áno, Karol Róbert mal aj výnimky. Obyčajne mával anjouvsko-uhorský erb, ale nájde sa aj výnimka, erb uhorsko-anjouovský. Hodím sem jeden groš a jeden denár, aby som to ukázal. Inak výnimky na minciach Karola Róberta som odsledoval nasledovné:
Groš H-448; denár H-456; denár H-494; denár H-495; obolus H-496.
Na ukážku dávam groš H-443 (anjouovsko-uhorský erb) a denár H-495 (uhorsko-anjouovský erb):
[
Inak ešte som uvažoval či by to nemohla byť jedna z razieb mesta Budín za vlády Karola Róberta. Ale asi to nateraz nerozlúskneme, keď budem mať pravdepodobné výsledky, budem informovať.😉
Zaregistrován
10. 6. 2006
Nejako to tu zakapalo a pritom uhorské anjouovské razby sú také krásne...😉 Hodím na ukážku jeden neznámy denár od lupolu, sám s tým momentálne neviem pohnúť, ale príde čas...
Čo si o tom denári myslíte? Má niekto nejaké postrehy?
[
Zaregistrován
24. 3. 2010
Archy, veď daj sem aj ostatné, čo si u mňa fotil. Niektoré z nich budú zrejme z Budína. Aspoň to vraj tvrdil dedko tej slečny. Ale ktoré konkrétne, to už nevedela.
Každopádne si myslím, že tu nie je veľa zberateľov, ktorí sa venujú stredovekému Uhorsku. Že by málo atraktívne?
Zaregistrován
12. 1. 2010
Ze bych taky prisel se svou troskou do mlyna?🙂
Ja vim, nic moc..
Obrázky:
Zaregistrován
23. 12. 2009
Tenzi: Vypada to jako Mikulas😃.
Přebytky antických mincí http://imince.net/?cat=2
Katalog účelových známek http://imince.net/katalog-ucelovych-znamek/
Zaregistrován
24. 3. 2010
Môj nový prírastok - kráľovna Mária z Anjou, denár, variant s ľaliami.
Obrázky:
Zaregistrován
24. 3. 2010
to Archy:
podarilo sa, slečna nakoniec pustila perie a momentálne mám tých anjouovských denárov a obolov 26 a ďalšie sú v jednaní 🙂 Skrátka, teším sa jak malý Branko. Keď to bude aktuálne, môžeš si ich prísť pofotiť.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.