Zaregistrován
8. 12. 2009
ambrosius: řekl bych, že pokud tam jsou kvalitní (zřejmě nečištěná) kolečka, tak to nic nedělá... Za ten zhruba rok, co tam mám pár koleček na zkoušku, jsem se setkal s oxidací pouze u československé stříbrné pětikoruny v mizerném stavu (ale to se projevilo už během pár týdnů a příkládal jsem to stavu mince). Rozdělával jsem teď holder s nečištěnou pětikorunou 29 a ta vypadá úplně stejně jako před rokem. To samé rakousko-uherské koruny - vypadají naprosto v pořádku, "nelepí", nejsou zelené a to ani ty šrotové a čištěné... Ale zase to mám jenom rok...
Zaregistrován
14. 11. 2008
Dík za názor. Holdery jsem považoval konečně za rozumné řešení fixace mince a zabezpečení před vzduchem tj. za rychlou konzervaci. Také jsem se nesetkal s tím, že by na průhledné vrstvě bylo něco, co tam nemá co dělat. ( turtleův krásný výraz samolepidlo)
Zaregistrován
6. 7. 2009
Ja do techto samolepicich papirovych ramecku chci ulozit cele Ceskoslovensko, mam v nich zatim zkusebne par minci ze vsech kovu a cca po rocnim ulozeni zadne zmeny na mincich nepozoruji. Nedavno jsem zkusebne zakoupil na Sberateli jine ramecky kde se mi zalibilo ze na ne lze i umistit popis a budu je zkouset:
http://www.lindner-original.de/shop/numismatik/munzenrahmchen/rebeck-coin-l.html
Zaregistrován
14. 11. 2008
Zajímavé. Mě osobně stačí stručný popisek na holderu. Přeci jenom je potom jejich uložení kompaktnější. Pokud potřebuji více, tak upřednostňuji katalogovou kartu.
Co by se mi líbilo, tak kdyby se vyráběli v různých barvách. Ale to se asi komerčně nevyplatí..
Zaregistrován
23. 12. 2009
Muzes si je obarvit fixama🙂.
Přebytky antických mincí http://imince.net/?cat=2
Katalog účelových známek http://imince.net/katalog-ucelovych-znamek/
Zaregistrován
1. 10. 2008
Přísahat nebudu, ale podle toho co nás učili na VŠ a podle toho co jsme naměřili v laboratoři:
1)Každé lepidlo (kromě tavného) musí vždy vyschnout to znamená že se z lepidla vypařují rozpustné složky a ty jdou kam??? Do vzduchu (smrad když něco lepíte).
Věřím, že část se dostane i do holderu, co to udělá s mincemi nevím, ale určitě by jste v tom mince nemáchali...
2)Každé lepidlo postupem času degraduje (tak jako všechny materiály), záleží pouze na kvalitě lepidla, jak dlouhá bude trvanlivost spoje... Pokud materiál degraduje tzn. opět částečně uvolňuje určité složky do prostoru... co tohle udělá s mincemi taky nevím chtělo by to pokus...
3)zjistěte co je tam za lepidlo a mám možnost se zeptat naší profesorky na lepidla (báze lepidla, druh...) co to s tím udělá
závěr
Každé uložení má své pro a proti, záleží na každém s čím má jaké zkušenosti a co komu doporučí. Na firemní slogany již ale nevěřím!!!!!!!!!!!!
Le Corbusier: „Buď tím, kým jsi“
Zaregistrován
21. 3. 2010
Já mám skoro všechny mince v samolepících papírových holderech (kromě PG). Věřím v německou a nizozemskou značku😉
Zaregistrován
12. 1. 2010
Já bych věřil spíš fyzikálním zákonům😉
Jinak jaký smysl má mít minci, pokud není investiční, trvale pod igelitem, jsem nepochopil, ale proti gustu...
Zaregistrován
28. 2. 2009
Vsetky mince, co za nieco stoja mam v Hartberger ramcekoch, po 3 rokoch nevidim ziadne zmeny. Proti certifikovanym minciam nemam nic, ale tie plastove obaly su hrozne. Kebyze kupim nieco do vlastnej zbierky, urcite by som to z obalu vybral - ak sa to da bez rizika poskodenia mince.
CORPUS NUMMORUM
...cross-referenced auction archives coming very soon...
Sledujte progres na Facebooku
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.