Moderátoři: numismat, smith

xstancl1

Uživatel

Zaregistrován
1. 10. 2008

#81 - 6. 10. 2010, 09:06
Já bych věřil spíš fyzikálním zákonům😉 Jinak jaký smysl má mít minci, pokud není investiční, trvale pod igelitem, jsem nepochopil, ale proti gustu...

asi tak nějak...

Le Corbusier: „Buď tím, kým jsi“

ambrosius

Uživatel

Zaregistrován
14. 11. 2008

#82 - 6. 10. 2010, 09:21
Já bych věřil spíš fyzikálním zákonům😉 Jinak jaký smysl má mít minci, pokud není investiční, trvale pod igelitem, jsem nepochopil, ale proti gustu...
  • rychlá manipulace, pokud potřebuji přeházet pořadí
  • když si chci minci prohlédnout, tak se nedostane do kontaktu s rukou ( voda, sůl, mastnota .. )
  • kompaktní systém pro uložení mincí různé velikosti vedle sebe
  • možnost popisu přimo u mince
  • zamezení přístupu vzduchu

S tím lepidle je to fakt. Někam jít musí. Ale myslím si, že rozhoduje "poločas rozpadu"

Nemá někdo ukázku toho, jak se mince v holderu poškodila?

Horacio

Uživatel

Zaregistrován
7. 4. 2008

#83 - 6. 10. 2010, 09:38

No řešení je myslím jednoduché.
Asi pomalu přejdu ze samolepících holderů na sešívací.
Důvody: vyhnu se většímu množství lepidla, zachovám si veškeré výhody psané v předchozím příspěvku, při výměně mince za lepší nemusím zase znova tisknout popisky na samolepky, které lepím na volné místo holderů. A když budu potřeboval minci nafotit, nebo tak něco - tak ji zkrátka vytáhnu, aniž bych poškodil holder.
A napadá mně ještě jedna věc - mám ten pocit, že ty sešívací holdery jsou z tlustšího kartonu než ty samolepící - takže to minci v albu akorát prospěje (k její ochraně).

Vanya

Uživatel

Zaregistrován
28. 2. 2009

#84 - 6. 10. 2010, 13:48
No řešení je myslím jednoduché. Asi pomalu přejdu ze samolepících holderů na sešívací. Důvody: vyhnu se většímu množství lepidla, zachovám si veškeré výhody psané v předchozím příspěvku, při výměně mince za lepší nemusím zase znova tisknout popisky na samolepky, které lepím na volné místo holderů. A když budu potřeboval minci nafotit, nebo tak něco - tak ji zkrátka vytáhnu, aniž bych poškodil holder. A napadá mně ještě jedna věc - mám ten pocit, že ty sešívací holdery jsou z tlustšího kartonu než ty samolepící - takže to minci v albu akorát prospěje (k její ochraně).

Zosivacie holdery poskodzuju album pri vkladani, vyberani.

CORPUS NUMMORUM
...cross-referenced auction archives coming very soon...
Sledujte progres na Facebooku

ambrosius

Uživatel

Zaregistrován
14. 11. 2008

#85 - 6. 10. 2010, 14:08
Zosivacie holdery poskodzuju album pri vkladani, vyberani.

Přesně tak. To je důvod, proč jsem začal používat ty lepící. S tím lepidlem mi to stále přijde jedna paní povídala. Jak jsem již psal. Mám je zde delší dobu a žádné změny nepozoruji.

WaluigiCZ

Uživatel

Zaregistrován
21. 3. 2010

#86 - 6. 10. 2010, 14:54
rychlá manipulace, pokud potřebuji přeházet pořadí když si chci minci prohlédnout, tak se nedostane do kontaktu s rukou ( voda, sůl, mastnota .. ) kompaktní systém pro uložení mincí různé velikosti vedle sebe možnost popisu přimo u mince zamezení přístupu vzduchu ...

Přesně z těhle důvodů používám spolu s albumem právě paírové holdery. Nejdříve jsem měl sešívací, ale v těch mi hubeňoučké mincičky zapadaly z fólie do holderového papíru. Samolepící drží minci přesně jak jsem ji vložil😉

tenzor

Moderátor

Zaregistrován
12. 1. 2010

#87 - 6. 10. 2010, 16:17
rychlá manipulace, pokud potřebuji přeházet pořadí když si chci minci prohlédnout, tak se nedostane do kontaktu s rukou ( voda, sůl, mastnota .. ) kompaktní systém pro uložení mincí různé velikosti vedle sebe možnost popisu přimo u mince zamezení přístupu vzduchu ...

Krome kompaktnosti ma system, ktery pouzivam (plata + ctvercove dvoukapsicky) stejne vyhody, zatimco nema mnohe nevyhody holderu, z nich nejpodstatnejsi povazuji nemoznost vzit si minci do ruky (pokud je zakonzervovana nebo si clovek poradne umyje a osusi ruce, vetsinou to pro minci neni problem). Ale jak uz jsem psal, kazdy ma priority jinde.

WaluigiCZ

Uživatel

Zaregistrován
21. 3. 2010

#88 - 12. 10. 2010, 18:10

Ahoj, toto se mi asi na třech měděných mincích udělalo při vložení do samolepícího holderu a poté do albumního listu. Když minci z holderu vyndám žádný fleky na ní nejsou, nevíte co to má zase být?😠

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Misak33

Moderátor

Zaregistrován
23. 12. 2009

#89 - 12. 10. 2010, 18:14

Maruska se zapomela odlicit. Tak se ji ty šminky přilepily.

Přebytky antických mincí http://imince.net/?cat=2
Katalog účelových známek http://imince.net/katalog-ucelovych-znamek/

WaluigiCZ

Uživatel

Zaregistrován
21. 3. 2010

#90 - 12. 10. 2010, 18:16

Aha, takže to znamená, že byla mince něják "upravována"?

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.