Zaregistrován
12. 1. 2010
Dracek: no jo, ale co pak s tim? Zkousel jsem ruzne zpusoby ulozeni, od sacku v krabickach pres kapsle a papirove ramecky az po kazety a vsechno melo sve nevyhody...
Zaregistrován
12. 10. 2007
JJ,jestli má někdo nějaký ještě lepší nápad,tak si jej také moc ráda poslechnu.😉
Zaregistrován
23. 10. 2006
Kazety sú náročné na objem,aééééé na kvalitu uloženia najlepšie.
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.
Zaregistrován
23. 6. 2007
Nejdřív ( a v podstatě i některé dnes ) jsem měl normálně v papírových sáčkách s popiskama. Ty jsem měl v krabici od základní desky k PC. Tam jsem měl jednotlivé drážky podle šířky pytlíku, aby se mi nemíchaly. Přednost možnost skladovat veliké množství nimcí na malém prostoru, snadné na přenos. Téměř nulové náklady na ukládání. Vhodné spíš pro současné mince. Určitě doporučuji pro začátečníky. V papírových sáčcích mi mince nijak nekorodují ( některé tam jsou uloženy od 90.let ). To, co popisuje Kučera je její vychytanější varianta. Také o ni uvažuji. Jako nevýhodu vidím nemožnost prohlédnutí mince bez vytažení sáčku z kazety. To mi ale nahrazuje PC evidence.
Pak jsem používal levné albumy ( nepoužívat !!! ) Mince velmi trpí.
Posléze jsem přešel na plata. Vhodné pro novodobější mince. Na malém oběmu je možné opět mít spoustu mincí. Doporučil bych pro ročníkové sbírání, nebo pro mince odolnějšího charakteru. Totálně nevhodné na sbírání drobné středověké mince. Vlivem drobných otřesů dochází k postupnému odlamování mincí. Pár jsem si jich takto odpravil.
V současnosti zkouším kvalitnější albumy ( ty co tady prodává Zdeněk Jindra ). Ty mi zatím vyhovují. Kupuju si je ale bez listů, a listy si kupuju samostatně ( protože potřebuji pouze určitou velikost). Do každého albumu maximálně 10 listů. Váhu okolních mincí neřeším, protože je mám ve svislé poloze, takže se váhově neovlivňují. Pouze na mince je vyvíjen mírný tlak z jednotlivých kapes. Zatím je používám asi dva roky a za tu dobu se mi zatím podařilo zničit jedinou minci. 😳 Uvidím, jak budou působit z dlouhodobějšího hlediska.
Nakonec si myslím, že se opět vrátím k pytlíčkům tak, jak popisuje Kučera. Ale ještě sbírám zkušenosti ( vhodnost použitého dřeva, případného laku, použité sáčky atd). Tam je bezpodmínečně nutná kvalitní evidence, ať se nemusíš prohrabávat spoustou mincí, než najdeš tu pravou, a tím je zbytečně zatěžovat.
Pro představu máš dole fotku krabice se sáčky ( vpodstatě kompletní ČSR od války po současnost ) a ukázku plata ( bílé groše ). Ty čtverečky v platu jsou popisky k minci.
Obrázky:
Zaregistrován
23. 12. 2009
A ted babo rad, kam s antikou🙂 .
Přebytky antických mincí http://imince.net/?cat=2
Katalog účelových známek http://imince.net/katalog-ucelovych-znamek/
Zaregistrován
6. 11. 2008
Dost sběratelů antiky co znám, ukládají mince do kvalitních plastových "dvoukapes" s popiskem nebo na platíčka a seznam s popisem přikládají k tomu. Já jsem si osobně tento systém kapsiček trochu upravil a antiku měl tak, jako Čínu na obrázcích v kapsičkách a ještě albíčkách na papírové rámečky. Je to přehledné a variabilní. Pokud získáte něco nového, stačí vždy kapsičky posunout a přerovnat. Takže pro začátek bych asi volil ty papírové sáčky a po čase bych zainvestoval do kvalitnějších obalů, které bych si předtím pořádně vyzkoušel na několika běžných mincích třeba 1 rok. 😉
Obrázky:
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
21. 12. 2008
ja si vsetky mince ukladam do kufriku s platami
http://www.upnito.sk/imggal.php?viewGallery=5993d50202cf34880a8e7b6b836ffa6b
Zaregistrován
7. 10. 2006
mincovní skříňku mám od té doby, co sbírám středověk a nezničil jsem ještě jedinou minci! nesmíš s těmi platy tolik třást a poslouchat, jak mince pěkně cinkají ... 😈
Zaregistrován
16. 2. 2008
Já používám toto. Chci svoje mince vidět
a popřípadě se s nimi pomazlit😁
Obrázky:
Zaregistrován
23. 10. 2006
Poliaci predávajú za dobrú cenu platá s plexisklom cca 5€😉
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.