Zaregistrován
16. 2. 2008
xstancl1 napsal/a:
Jaké máte zkušenosti s tímto systémem??? Měl bych to na uložení stříbra 1892-1953... A rozdíl MB x MBS ??? ...
MB jsou větší. Je to skvělý systém, používám ho už několik let na všechno.
Zaregistrován
1. 10. 2008
Fakt díky, zkoumám to už několik dní a těch rozměrů jsem si opravdu nevšiml!!!!!!
(Barvy jo... 😁 ) Dík, tak a teď můžu vybírat, který rozměr se mi hodí nejvíc... 😁 😁 😁 😁 😁 😁
Le Corbusier: „Buď tím, kým jsi“
Zaregistrován
27. 12. 2009
Já na středověk používám toto (omlouvám se za nekvalitní foto): Klasické plastové plato z mincovnice, každou minci extra dávám do plastové kapsle a celé plato pak přikrývám tenkým plexisklem a ukládám zpátky do mincovnice. Ty políčka jsou super i z toho důvodu, že se tam dá vedle vepsat popisek pro návštěvy. Podrobnější evidenci si vedu bokem. Ty podložky jsou z obyčejného modrého papíru z papírnictví 🙂
Obrázky:
www.slezske-mince.cz
RolencH@seznam.cz
Zaregistrován
26. 10. 2008
Zdravím. Máte někdo zkušenost s papírovými holdery (Leuchtturm, Hartberger)? Uvažuji, že bych na tento systém přešel. Jak se v nich chovají měděné mince v RL?
Zaregistrován
21. 3. 2010
Jojo, toto uložení používám, tak že do holderu vložím minci a následně do albumního listu, který zacvaknu do albumu na mince.😃
Mince v RL se mi nějak nepoškodili ani neztratili lesk😉 Měděné mince v RL nemám, ale stříbrným to nic neudělá
Zaregistrován
8. 12. 2009
Po skoro roce... http://img833.imageshack.us/gal.php?g=111wwv.jpg (nejde nahrát obrázek přímo na server)
Zaregistrován
26. 10. 2008
Díky za odpovědi.
Zaregistrován
7. 4. 2008
Povzdechnutí sběratele:
"Tak já teď fakt nevím. Používám samolepící papírové holdery Leuchtturm na stříbrné mince. O víkendu jsem se tím po nějaké době probíral a zjišťuji, že některé mince mi tam trochu pracují.
Asi budu muset něco roztrhnout a znova vyčistit. Otázkou je proč.
Že bych to nedostatečně dočistil už předtím? Nevím. Měl jsem za to že jsem tam dával mince v krásném stavu."
Zaregistrován
16. 2. 2008
Znám lidi kteří přísahají že z toho samolepidla se vypařuje nějaký sajrajt.👿
Zaregistrován
14. 11. 2008
Tak to jste mě pánové vyděsili. Já je používám pro uložení téměř všech mincí😞
Může to někdo seriózně potvrdit? Používám je cca 3 roky a nic jsem nezpozoroval.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.