Moderátoři: numismat, smith

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován
22. 7. 2011

#31 - 27. 12. 2011, 10:16

Plata mohou být narovnaná na sobě, mám je polepené černým sametem, tedy mince na nich drží.
Při opatrné manipulaci se mincím nemůže nic stát.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Kucera

Moderátor

Zaregistrován
6. 7. 2009

#32 - 27. 12. 2011, 10:22

Potom tam ale nemuzete mit popis coz muze byt u nekterych typu minci neprakticke

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován
22. 7. 2011

#33 - 27. 12. 2011, 10:30

Popisy tam samozřejmě být nemohou, ale vlastně je nepotřebuji, protože všechnu teorii mám v hlavě a mince na platech slouží jako estetická záležitost. Jinak některé náležitosti, netýkající se numismatických informací mám ve zvláštním sešitku.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Kucera

Moderátor

Zaregistrován
6. 7. 2009

#34 - 27. 12. 2011, 10:43

Hm tak to ja si treba u denaru nebo brakteatu bohuzel vsechny typy dle Cacha nepamatuji takze popisy tam musim mit, a aby to bylo jednotne tak vlastne u vseho

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován
22. 7. 2011

#35 - 27. 12. 2011, 10:53

Já Vám rozumím a připouštím, že rozdíl mezi námi je velký. Já dělám speciálně úzké období a Vy generálně průřez celou historií jedné mincovny. Vy je musíte mít z důvodu jednotnosti u všeho, i když to není v určitých oblastech potřebné a já je mohu ignorovat.

trobo

Uživatel

Zaregistrován
5. 12. 2011

#36 - 27. 12. 2011, 15:29
Nie je to náhodou ten kufrík čo predávakú v predajniach Lidl ? http://www.lidl.sk/cps/rde/xchg/lidl_sk/hs.xsl/index_20059.htm Niektorými zberateľmi na burze mincí je ospevovaný najmä kvôli nízkej cene = 14,99 EUR, pretože podobné (pravdepodobne identické) kufríky sa v numizmatických predajniach a na internete predávajú za 34,99 EUR. Takže polovičná cena poteší. Inak lovci lacných vecí už svoju príležitosť prepásli, pretože podražel - v predchádzajúcej akcii ho predávali za 12,99 EUR🙂 http://www.lidl.sk/cps/rde/xchg/lidl_sk/hs.xsl/index_12024.htm ...

Mne funguje na bežné mince úplne v pohode.
Pre začínajúceho zberateľa úplne vyhovuje, alebo na bežné "hranie" úplne stačí.
Je zbytočne investovať do drahých boxov, schránok a kufríkov, pokiaľ zberateľ ešte nie je vyprofilovaný.

Si vis pacem, para bellum.
Acta non verba.

Fidzi

Uživatel

Zaregistrován
10. 3. 2009

#37 - 27. 12. 2011, 15:36
Kdysi jsem sbiral US muziku 60tych let a pro lepsi uskladneni jsem CD daval do takovych tech kufriku/alb. Jednou jsem si koupil "levne cinske" album (ale jinak vypadalo hezky), dal do toho CD a asi po 2 letech zjistil, ze ty CD maji uplne rozleptane povrchy. Nastestesti to bylo jen jedno album, ale i tak se mi znicilo snad 40CD. Zajimave, ze to naleptalo nejen potisky CD, ale i ten plast! Takze mam panickou hruzu z cinskych veci, ale musim rici, ze na prodejnich serverech v cine jsou pro sberatele fakt hezke a LEVNE veci. Nicmene nikdy jsem nezariskoval a delat to nebudu🙂

Skús sa poradiť v nejakej DVD požičovni. Majú stroje na jemné zabrúsenie plochy, to by mohlo tým CD pomôcť a vrátiť ich do života pokiaľ to boli originálky. 😉
Pokiaľ to boli napaľované CD, tak fotocitlivá vrstva je zo strany potlače. Tá bude pravdepodobne rozleptaná, takže tam sa už asi nedá pomôcť.😞

Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum

dula77

Uživatel

Zaregistrován
1. 8. 2010

#38 - 27. 12. 2011, 16:10

Ja som raz kúpil pár mincí aj s platom, doma robeným. Bolo to plexisklo, na ňom bola urobená mriežka zo špaidlí, podľa veľkosti mincí a na tom bol prilepený zamat, celkom pekné, a ak sa dá použiť neagresívne lepidlo, tak aj nezávadné.

blasko.juraj.ml@gmail.com

Brett

Uživatel

Zaregistrován
9. 3. 2010

#39 - 27. 12. 2011, 16:45

Ak by sa robila nejaká súťaž odvahy, tak zberateľa, ktorý si svoju zbierku uloží do kufríka a na plata z LIDLU by som v takejto súťaži zaradil na popredné miesta.

pavelgregor

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
23. 6. 2007

#40 - 27. 12. 2011, 18:38

Plata ( myslím, že byly od Lindnera )jsem taky zkoušel několik let, ale byl jsem s nima nespokojen, protože stříbrné mince v nich flekatěly. Navíc vzhledem k tomu, že sbírám drobáky, tak se různým pohybem olamovaly.

Pak jsem používal albumy, ale po tom, co se mi pár míncí podařilo zlomit ( u Jiříkova halíře to jistě potěší ) jsem přešel na kapsle.

V současnosti zkouším už víc jak rok ty od Zdenka, a zatím žádný problém nepozoruju. Sice není vidět druhá strana, ale to mne tak dvakrát netrápí, protože mám většinou jednostranné mince. Navíc mince je lepší prohlížet v PC a nechat je odpočívat v bance.

Pracovní kapsle s nezařazenými mincemi, mám pak uloženy v takovéto škatuli. Je to celkem pohodlný na přepravu i prohlížení. Velmi pohodlně se s nima pracuje, různě přehazuje atd. Nemusím se bát nic vzít do ruky, protože kapsle jsou dost tuhé.

Uvidíme za pár let.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.