Moderátoři: numismat, smith

ZetPe

Uživatel

Zaregistrován
10. 9. 2010

#41 - 2. 1. 2012, 18:14
Nie je to náhodou ten kufrík čo predávakú v predajniach Lidl ? http://www.lidl.sk/cps/rde/xchg/lidl_sk/hs.xsl/index_20059.htm Niektorými zberateľmi na burze mincí je ospevovaný najmä kvôli nízkej cene = 14,99 EUR, pretože podobné (pravdepodobne identické) kufríky sa v numizmatických predajniach a na internete predávajú za 34,99 EUR. Takže polovičná cena poteší. Inak lovci lacných vecí už svoju príležitosť prepásli, pretože podražel - v predchádzajúcej akcii ho predávali za 12,99 EUR🙂 http://www.lidl.sk/cps/rde/xchg/lidl_sk/hs.xsl/index_12024.htm ...

Kufříky z LIDLU.
Dostal jsem před rokem pár kusů k otestování.

Výrobce:
Gavia GmbH, Max-Stromeyer Str. 116,
D-78456 Konstanz
vyrobeno: v Číně
ostatní parametry: viz Fidzi výše, modrý velur (velvet).

Počet plat je nedostatečný. Při přenášení se mince sesypou. Vyřešil jsem to doplněním dalšího plata z druhého kufříku. Poté už mince necestovaly. Plata jsou ovšem tenká a při plném zaplnění se při manipulaci s nimi dost prohýbají Zaplnil jsem je mincemi z mosazi, mědi, zinku, stříbra a všech možných obecných slitin. Vždy po třech v různých stavech od RL až po silnou patinu. Kontrola vždy po cca 2 měsících. Po roce jsem nezaznamenal žádnou změnu ve stavu mincí i po porovnání s dalšími uloženými jinak. Čili zatím kufříky uspěly.

Po prvním otevření a přičichnutí nebyla cítit žádná "chemie", přesto jsem týden nechal kufříky otevřené a plata na vzduchu vyvětrat.
Jedinou výtku mám vůči vypolstrování vlastního kufříku. Po nějaké době se mince z prvního plata natlačí do polstrování víka kufříku a při rychlém otevření se rozsypou. Vyřešil jsem to sepranou bavlněnou látkou.

Voloda16

Uživatel

Zaregistrován
17. 3. 2012

#42 - 22. 9. 2012, 20:24
Plata ( myslím, že byly od Lindnera )jsem taky zkoušel několik let, ale byl jsem s nima nespokojen, protože stříbrné mince v nich flekatěly. Navíc vzhledem k tomu, že sbírám drobáky, tak se různým pohybem olamovaly. Pak jsem používal albumy, ale po tom, co se mi pár míncí podařilo zlomit ( u Jiříkova halíře to jistě potěší ) jsem přešel na kapsle. V současnosti zkouším už víc jak rok ty od Zdenka, a zatím žádný problém nepozoruju. Sice není vidět druhá strana, ale to mne tak dvakrát netrápí, protože mám většinou jednostranné mince. Navíc mince je lepší prohlížet v PC a nechat je odpočívat v bance. ...

můžu požádat o popis co z čeho (případně od koho co koupeno) je na obrázku? vypadá to zajímavě, tedy, alespoň na některé druhy mincí. díky

pavelgregor

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
23. 6. 2007

#43 - 22. 9. 2012, 21:59

Kapsle Quadrum č. 317505 s plnou výplní od firmy Leuchtturm. Dělaj se pro různé průměry, ale také s plnou výplní. Což je na drobotinu nejlepší.

Kazeta je také od firmy Leuchtturm. Je to na různé hodinky atd. Výhodou je to, že přepážky si nastavuješ sám.

Obojí se dá objednat tady u Zdeňka stránka 52 :
http://eshop.infofila.cz/sberatel/Leuchtturm-mince.pdf

Kazeta sice již v tomto katalogu není, ale Zdeněk by Ti ji určitě ve starém katalogu našel ( někde jsem ho založil ).

Musím uznat, že jsem s tím zatím maximálně spokojen.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.