Já je mám v plastových dvoukapsičkách (jedna pro minci, druhá pro papírek s popisem), ty mám v platech (rozměry okének jsou přesně takové, aby v nich seděly a dala se kapsička s mincí otočit, aniž by se musela vyndávat celá dvoukapsa), plata v kufříku.
Někdo by ale mohl namítnout, že plast může mít špatný vliv na mince (zvlášť pokud se používají měkké materiály) a že se to pro antické mince nehodí. Ale to je spíš o názoru, za 2 roky na mincích nevidím prakticky žádné změny.
Album jsem používal dřív a mělo spoustu nevýhod. Kromě toho, že nebylo kam dávat popisky, byl problém např. se sestercii - příliš tlusté a těžké mince pro album.

tenzor napsal/a:
(...)Album jsem používal dřív a mělo spoustu nevýhod. Kromě toho, že nebylo kam dávat popisky(...)
To bych zrovna za problém nepovažoval, popisky lze přeci dávat i vedle do políčka, je to přehledné a estetické. Na druhou stranu se tím ale logicky snižuje počet mincí v albu.

2 roky jsou v životě antické mince je pouhé mžiknutí oka 🙄 Ono nejhorší je dát do plastiku minci vlhkou. Zdá se to jako nesmysl ale představme si tuto situaci: nadšený sběratel dostane uprostřed horkého léta poštou minci. Nedočkavě ji uchopí do zpocených prstů, pak si ji lupou hodně zblízka prohlíží přičemž na ni vlhce funí a nakonec ji spokojeně a vzduchotěsně na několik let uzavře do plastikové kapsičky. Co to vyvede s měděnou mincí nechci ani domyslet. Já osobně používám pouze plata nebo šuplíčky Leuchtturm, mince se v nich spokojeně vyvalují, radost pohledět😋

Tak v zivote anticke mince je mziknuti oka i cely muj zivot🙂
Mince, pokud jsou koupany, pochopitelne susim a vetsina je navic osetrena v olivovem oleji. Ruce se mi nastesti nepoti.
A jinak, nejsem chemik, ale aby mince mohla spokojene oxidovat, neni k tomu nahodou potreba ten kyslik?🙂

..no, to je docela důvod, proč se snažím, pokud to jde, sbírat hlavně stříbrné ražby (což právě u říma je těžké) Bohužel mi v albu na mince- některé AE mincičky začaly po čase korodovat, reagují prostě s tou umělou folíí, takže u AE minciček jsou asi opravdu lepším řešením platíčka. Popisky pak mohou být na lístečkách pod mincemi. U stříbra takové věci člověk řešit nemusí. Pokud se stříbrná mince potáhne patinou, není to problém.
PS: ale je to podle zkušeností každého z nás..
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.