Zaregistrován
10. 2. 2014
Pavlínko pěkné, dík. -)
Zaregistrován
10. 2. 2014
Dá se nějak poznat o jaké číslo pof. jde, pokud to teda neni zezadu na známce tužkou napsáno? Mám na mysli třeba zrovna pof. 225 a 229 ( 1926 Praha - Tatry ). Pokud se to náhodou pomíchá, jak poznám která je která? Nebo třeba ty červený známky Masaryk rok 1926, 75 narozeniny, pof. 197 až 203. Těch červených 1kč je tam spousty, jak poznám když je to pomíchaný která je která, jde to? 😕
Zaregistrován
7. 6. 2010
podla typov! mas tam aj jednotlive znaky, praha - tatry boli vydane s priesvitkou a bez priesvitky, ved to tam mas napisane...
http://www.infofila.cz/dziak-jan-autor-157
moje články
Zaregistrován
9. 2. 2008
Marko- je to jednoduché. Koupila jsem (no táta samo) třeba Mulreadyho krásnou obálku a díky Dejvymu za pěkný peníz (katalog tuším 350 liber) a další? Třeba barevné zkušební tisky, ruské námětové celiny z třicátých let, reklamní telegramy, vady známek. Jejda toho by bylo 😃
Zaregistrován
10. 2. 2014
Na tý známce je to napsaný? Vzadu?
Zaregistrován
9. 2. 2008
Otakárku- máš už přečtenou aspoň základní literaturu o známkách? Doporučuju od pana Švarce-Svět filatelie a nemusel by jsi sem napsat takovou hovadinu, jako teď. Už se to tu psalo tisíckrát- první je studium literatury! A ta kniha stojí padesát kaček!😉
Zaregistrován
7. 6. 2010
fuha tak to mas pekne, ja som este tak siroko nedosiel 😃 ja som na cele serie, PL, PT, kupony, DV nerobim a este FDC ale len pri CR a SR 😆
http://www.infofila.cz/dziak-jan-autor-157
moje články
Zaregistrován
14. 1. 2011
Otakar: pokud chcete, aby se Vám zde dostalo rady či pomoci, velmi bych Vám za sebe (a opravdu v dobrém) poradil jít tomu naproti. Čím déle se budete ptát takto "hloupě" (vážně to nemyslím zle, ale ty otázky prostě hloupé jsou), tím méně lidí tady bude mít chuť a motivaci Vám odpovídat. Protože vzít si katalog, základní literaturu, pročíst si to a neptat se na věci, které jsou prostě nejdostupnější a nejzákladnější základ bych osobně považoval za samozřejmost.
Dostal jste tu spoustu po mém soudu opravdu dobrých rad, nicméně pořád si vedete svou a točíte se trochu v bludném kruhu. Je to samozřejmě Vaše sbírka, Vaše rozhodnutí. Nicméně si myslím, že dokud nezačnete trochu poslouchat druhé a učit se, nemůžete se nikam pohnout a budete se v tom plácat tak, jako teď.
Zaregistrován
22. 7. 2011
To Otakar.
Budování každé sbírky je ryze osobní záležitost, kdy musíte poznat mnoho věcí z nejrůznějších oblastí. Pokud se ocitneme při koupi s prodejcem, většinou zde budete sám a nebudete mít možnost se nikoho dalšího optat. Navíc vždy to musí být vaše rozhodnutí, kdy se nesmíte spoléhat na druhé.
Proto se učte formou snahy každou problematiku pochopit, dát jí svojí logiku, kterou budete schopný před druhými obhájit. Tím získáte určité zažité stereotypy, které vám pomohou dané téma zvládnout. Každý se občas dostane na určité rozcestí, kdy neví kam se má vydat dál a hlavně k tomu jsou určeny tyto stránky. Pokud se ptáte stále dokola na stejné a lehce pochopitelné věci, nikdy se je pořádně neaučíte, protože se vám nedostanou tzv. pod kůži.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
23. 8. 2012
Už máš katalog? V něm je to napsaný, že jednou je vytištěná na papíře s průsvitkou (=vodoznakem), podruhé na papíře bez průsvitky. No já třeba různý papíry nesháním, když známky jinak vypadaj stejně. Stejně ale zkoumám, jakou variantu mám, ale je mi to vlastně jedno.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.