Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith

Profilový obrázek
Bigger

Uživatel

Zaregistrován:
12. 2. 2010

#1761 2. 5. 2010, 14:38

Archy díky za názor a i tobě Korunko....já jsem si ho jednoduše zařadil jako IX.a/?......( tedy jstli jsem to náhodou nějak špatně pochopil, tak se omlouvám, jsem momentálně nějak mimo....😐 😕 🙄 ).....
Ale aby řeč nestála, tak přihodím další kousek.....je potřeba to trošku tady rozproudit....😉

S tímto grošíkem mám potíž....Váhal jsem ho zařadit mezi IX. a X. .....Nakonec jsem ho vzhledem k měsíčku a pravé tlapy určil jako X. Podle mě je tam jasně vidět, že jsou oddělené. Co mě mate, je koruna. Nesetkal jsem se při určování s tím, že nejsou vidět perly. Při troše fantazie by to mohlo být i a-čko, ale opravdu si tady nevím rady a tak volám o pomoc......

Jinak Archy, ta noná krev je 0-.......😉

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Profilový obrázek
Kucera

Moderátor

Zaregistrován:
6. 7. 2009

#1762 2. 5. 2010, 16:52

Mel jsem trochu casu tak jsem se na grosik podival a zde jsou me postrehy - co se tyce propojeni nebo nepropojeni horni tlapy s mesickem, nevidim to uplne jednoznacne. Podle tvaru hlavy lva a zejmena ucha se priklanim spise k typu IX. Koruna je dotazena a u typu X. by mela mit na obruci 6 perel, coz si zde neumim predstavit. Takze po zhodnoceni lva a koruny mi to vychazi na IX.e. Je-li ve WENCEZLAVS pismeno N tupe hranate nebo tupe hranate s presahem si jiz nedovolim urcit. Takze muj odhad je IX.e.

Profilový obrázek
Bigger

Uživatel

Zaregistrován:
12. 2. 2010

#1763 2. 5. 2010, 18:12

Hmmmm, zajímavé. Přikládám detailní fota N-ka a spojení tlapy s měsíčkem. Né proto, že se chci hádat, ale pro co možná maximální určení....
Takže když se podívám na detail ( mám výhodu, že se můžu na něj podívat pod lupou) tlapy a měsíčku. Já tam viděl náznak rozdělení...proto jsem usuzoval typ X. Cose týče N-ka....nevím, špatně viditelné...
Ty perly na obruči...další věc, kterou jsem si mohl všimnout...nevšiml..👿 Jak říkáš...šest perel se tam nevejde... Takže když udělám takový nějaký závěr a vezmu v potaz tvé postřehy, tak i ten tvůj odhad by mohl být namístě.
Nechci se hádat a dohadovat, ale já tam vidím částečné rozdělení tlapy a měsíčku. Ono v reálu je tam taková nějaká prohlubeň, která mi prostě nedá pokoj. Nemyslím prohlubeň z poškození, ale jakoby z ražby. Samozřejmě dám na zkušenější, ale co když na tom něco je......😕

Obrázky:

Profilový obrázek
Kucera

Moderátor

Zaregistrován:
6. 7. 2009

#1764 2. 5. 2010, 18:23

V detailu to opravdu vypada na oddelenou tlapu od mesicku. Nechame to tedy zkusenejsim at to celkove posoudi a rozhodnou 😉

Profilový obrázek
Archypov

Moderátor

Zaregistrován:
10. 6. 2006

#1765 4. 5. 2010, 22:47
Profilový obrázek
Bigger

Uživatel

Zaregistrován:
12. 2. 2010

#1766 5. 5. 2010, 08:28

Tak mám trošku času, a koukám se na tvůj groš Archy. No, nevím, možná mě to jen mate, ale u typu III. sjou měsíčky hřívy víc "úzké" jež u jiných typů...tak nevím. Koukám do knihy a přemýšlím...Hlava moc vidět nejde, osac, jeho zakončení a měcíček před rozdvojením...to by mohlo být třeba v pořádku. Jen ta hříva....ale asi to tak bude, když trošku přivřu oči, tak bych váhavě řekl ano, typ III. Koruna mi pasuje, ale já si myslím, že je to ve finále III.a/5 Vysvětlím.... Písmeno N ve Wencezlavs je stejné jak u 5. tak 6. Když se zaměřím na S, tak mi to příde, že na groši je to spíše s-ko roztáhlé jako 5. a né jako u 6........
Jsi ve výhodě, protože ho máš v ruce, ale možná se pokus dát nějaký detail obou S-sek, možná se pletu, ale já to vidím na III.a/5...moc jsem tě asi neujistil, ale uvidíme, možná to někdo rozsekne....

Jinak přátelé....co tem můj grošík...Já i Kučera tápeme...kdo to posoudí???

Profilový obrázek
jacx

Moderátor

Zaregistrován:
20. 8. 2007

#1767 5. 5. 2010, 11:23
Potrebujem sa uistiť, že sa jedná o typ III.a/6, je tak? [ ...

Bigger napsal/a:

Obrázky:

Hána IX.b

Bigger napsal/a:

Obrázky:

Hána X.a/1

Hána III.a/6

můj subj. názor 😉

Profilový obrázek
Bigger

Uživatel

Zaregistrován:
12. 2. 2010

#1768 6. 5. 2010, 17:20

To se mi líbí...příjde si na navštěvu Jacx...jen koukne....hodí nám sem výsledky určování jen tak a zase po něm na dlouho slehne zem...Hold tak to dělají frajeři.......😎

Profilový obrázek
Archypov

Moderátor

Zaregistrován:
10. 6. 2006

Profilový obrázek
korunka

Uživatel

Zaregistrován:
28. 6. 2008

#1770 6. 5. 2010, 22:02
Archy díky za názor a i tobě Korunko....já jsem si ho jednoduše zařadil jako IX.a/?......( tedy jstli jsem to náhodou nějak špatně pochopil, tak se omlouvám, jsem momentálně nějak mimo....😐 😕 🙄 )..... Ale aby řeč nestála, tak přihodím další kousek.....je potřeba to trošku tady rozproudit....😉 S tímto grošíkem mám potíž....Váhal jsem ho zařadit mezi IX. a X. .....Nakonec jsem ho vzhledem k měsíčku a pravé tlapy určil jako X. Podle mě je tam jasně vidět, že jsou oddělené. Co mě mate, je koruna. Nesetkal jsem se při určování s tím, že nejsou vidět perly. Při troše fantazie by to mohlo být i a-čko, ale opravdu si tady nevím rady a tak volám o pomoc...... ...

U tohoto groše souhlasím s Jacxem, že se jedná o X, ale domnívám se, že se jedná o C. Groš má vyskokou korunu a lilie uvnitř koruny jsou na VYSOKÝCH stopkách. To je důležitý znak a jediná koruna, která jej má je u typu c. Takže můj názor 😉 (zatracená ženská, ta nám sem do toho zase vnesla bordel 😁 😁 😁 )

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.