Moderátoři: smith

Podľa mňa by nebolo zlé zozbierať niekolko relatívne bežných mincí vo fakt top stavoch a vystavovať tie. Povedzme si na rovinu, bežný človek, keď príde do kaviarne tak ho bežný ročník zaujme rovnako ako vzácnejší, resp. nevidí v tom rozdiel. Zároveň by Thurzo mal reálne mince v zbierke. Dôležité je však kupovať len perfektné stavy, tie podľa mňa zaujmu najviac a aj zbierka je tým vzácnejšia. Ale častokrát aj bežnú mincu v top stave je ťažšie zohnať ako vzácnejšiu mincu v horšom stave.

Pokiaľ je to región Spiš , tam je veľa možností prezentácie , začínajúc mincovou komorou , mincovne Košice, Smolník, nudzové mincovne Prešov , Stará Ľubovňa, atď.
Zaujímavé by bolo odprezentovať jantárovú cestu Balt - Rím, opálovú cestu .
Samotný Spišký hrad má celoživotnú záľubu a výskum jeden človek zo SAV toho si nakloniť to je studnica vedomostí o regione a lokalite.
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

Nezapomínal bych možná na medaile regionu za posledních cca 150 let, většinou moc nestojí, nepadělají se, stavy jsou většinou pěkné a vidět je pro velikost více než drobný peníz kolem 1-2cm a mohou být pěkné i motivem nebo přibližují nějak novější historii.
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Máte na mysli p. Sojáka?

Súhlasím, pravidlá nie sú striktné v tomto. Myslím, že sa v tejto veci dá všemožne improvizovať. Napr. olejomaľby daných panovníkov, nejaké historicky dôležité fakty k ním + ako bonus, ukážka mincí ku každému.
Napr. so Spišským hradom trochu je spojená vojna medzi Ferdinandom I. a Jánom Zápoľským ( uhorský vzdorokráľ ). Narodil sa práve na Spišskom hrade...detto spojitosť s kurúckymi vojnami,,,,je toho veľa na improvizáciu, ale tak, aby z toho nebolo čistokrvné šlendrianstvo

Uvažujete skoro identicky ako ja🙂

No dajme tomu.....Myslím, že každý z Vás tu má lepší potenciál na taký zámer ako ja😉

Máme len návrhy , momentálne možno trochu lepšiu výbavu ku zámeru , aééé to sa dá rýchle zrovnať, trochu dlhšie potrvá nazbierať skúsenosti.
Presne, ten pán je dobrá devíza a začnete sa učiť od najskúsenejších v danom regione ,(možno sa už učíte🙂 ) ?
Podľa formulovania otázok domnievam sa viete trochu viac ako píšete.😉
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

grofik napsal/a:
Soják objavil v Temnej jaskyni pod hradom poklad rímskych mincí. Poznám príhodu, ako sa zakliesnil v pukline a 3 hodiny ho nemohli z nej dostať. Osobne ho nepoznám ale kamaráti detektoristi s ním majú kontakt.. Vraj je to celkom pohodový chlapík. A čo sa týka mincí som ozaj neznalý veci. Čo ale neznamená, že niečo o histórii neviem. história totiž ani zďaleka nieje len o numizmatike........
Máme len návrhy , momentálne možno trochu lepšiu výbavu ku zámeru , aééé to sa dá rýchle zrovnať, trochu dlhšie potrvá nazbierať skúsenosti.
Presne, ten pán je dobrá devíza a začnete sa učiť od najskúsenejších v danom regione ,(možno sa už učíte🙂 ) ?
Podľa formulovania otázok domnievam sa viete trochu viac ako píšete.😉

Za zlomek ceny můžu mít i originální minci o třídu nebo dvě horší, pořád je to pro mne naprosto nesrovnatelně lepší varianta než replika, která má pro mne cenu kovu (ale prodává se klidně za pětinásobek). A kopie uměleckého díla nemůže být z uměleckého hlediska rovna originálu, byť by byl v mnohem horším stavu. Nehledě na tohle, představa že si kupuji mince jako rohlíky v supermarkeru je pro mne celkem odpuzující. Ale proti gustu..
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.