Moderátoři: smith

Profilový obrázek
Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

#141 4. 11. 2013, 15:43
Neuveríte, ale ja mám aj z týchto ozajstnú radosť.....nevadí mi že nie sú dokonalé a výnimočné ročníky. Samozrejme mi ale záleží na tom, aby som ich zbytočne nepreplácal

Záleží pouze na tom,v jakém rozměru se chcete sběratelství věnovat. Uvědomte si, že zatím začínáte a moc mincí jste neviděl. Možná Vás to začne bavit, časem uvidíte mnoho hezkých ražeb a pak svůj názor rychle změníte.
Tedy závěrem. Nejdříve se na mince pouze dívejte a časem uvidíte jestli se Vám tyto mince budou stále líbit, nebo již nikoli. Podle toho se pak zařiďte.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Profilový obrázek
Thurzo

Uživatel

Zaregistrován:
25. 10. 2013

#142 4. 11. 2013, 15:52
aká je váha mince?

Nemám presnú váhu...zatiaľ....skúšal som na kuchynskej🙄 , vychádza to na necelých 30 g, ale je to mooc nepresné

Profilový obrázek
Thurzo

Uživatel

Zaregistrován:
25. 10. 2013

#143 4. 11. 2013, 15:56
Záleží pouze na tom,v jakém rozměru se chcete sběratelství věnovat. Uvědomte si, že zatím začínáte a moc mincí jste neviděl. Možná Vás to začne bavit, časem uvidíte mnoho hezkých ražeb a pak svůj názor rychle změníte. Tedy závěrem. Nejdříve se na mince pouze dívejte a časem uvidíte jestli se Vám tyto mince budou stále líbit, nebo již nikoli. Podle toho se pak zařiďte.

Čítal som tu kdesi debatu medzi Vami a niekým iným. Aj medzi Vami zberateľmi sú takí ako vy, ktorý jazdíte veľa kvôli minciam, ale aj takí, ktorí kupujú cez net, lebo nemajú čas. Ja rozhodne ten čas nemám😕 Nevylučujem, že raz niekam vyrazím, aby som videl veľké veci, ale pravidlo z toho na betón nebude. Živím sa iným spôsobom a moja rodina by nemala pochopenie pre moje numizmatické výlety

Profilový obrázek
jan322

Moderátor

Zaregistrován:
27. 12. 2009

#144 4. 11. 2013, 16:05
S ohľadom na to, k čomu ich chcem použiť: ocení laik viac toliar za 400 €? Asi nie....No nič...ešte vám tu prispejem nejakými fotkami , ešte čosi mám.

Mno....tak trochu souhlasím i s Evropou1, že soukromá sbírka jaksi nepatří na veřejnost, ale budiž. V tom případě bych pod sklo nedával tolary. V létě jsem navšítvil muzeum v polské Nyse, kde mají vystaveno několik místních nálezů mincí, ve dvou případech šlo o větší celky. Cca 30 3 krejcarů (průměr 21mm) mají pověšeno v platu na zdi a vypadá to moc hezky. Přitom nejde o žádné extra cenné mince.

Laik ocení to, co je líbivé. A líbivější je kupříkladu kolekce 20 kusů dobře zachovalých denárů koupených po 10 - 15 euro (a ty koupíte i na Aukru nebo na burze) než jeden špatně zachovalý tolar za 300 euro. Navíc u drobnějších nominálů můžete proti sobě postavit rub a líc v podobě dvou kusů mincí, což by byl u tolarů a dukátů poněkud drahý špás.

www.slezske-mince.cz
RolencH@seznam.cz

Profilový obrázek
dula77

Uživatel

Zaregistrován:
1. 8. 2010

#145 4. 11. 2013, 16:11

tá cena 240 eur nebola nejak prehnaná.
Kolegovia nie celkom pochopili Thurzov zámer. Nechce budovať zbierku v pravom slova zmysle ale kvázi takú výstavku, kde stav 2 mu bude bohato stačiť, laickej verejnosti je jedno či je minca v stave 0 alebo 2. ľudia si ich budú chcieť prípadne aj prezrieť a 0 by mohla dosť utrpieť našetrným zaobchádzaním. Pri financiách ktoré by chcel do toho investovať a množstve mincí, by si ani lepšie stavy ako 1-,2 nemôže dovoliť. Raz keď bude mince chcieť predať, predá ich tak isto ako tie v 0/0, ktoré by teraz musel v aukciách dosť preplácať.

blasko.juraj.ml@gmail.com

Profilový obrázek
Thurzo

Uživatel

Zaregistrován:
25. 10. 2013

#146 4. 11. 2013, 16:14
tá cena 240 eur nebola nejak prehnaná. Kolegovia nie celkom pochopili Thurzov zámer. Nechce budovať zbierku v pravom slova zmysle ale kvázi takú výstavku, kde stav 2 mu bude bohato stačiť, laickej verejnosti je jedno či je minca v stave 0 alebo 2. ľudia si ich budú chcieť prípadne aj prezrieť a 0 by mohla dosť utrpieť našetrným zaobchádzaním. Pri financiách ktoré by chcel do toho investovať a množstve mincí, by si ani lepšie stavy ako 1-,2 nemôže dovoliť. Raz keď bude mince chcieť predať, predá ich tak isto ako tie v 0/0, ktoré by teraz musel v aukciách dosť preplácať.

Presne na to som sa chcel ešte spýtať. Nakoľko sú tie bežné 2-kové mince likvidné oproti 1 a 0.

Profilový obrázek
jan322

Moderátor

Zaregistrován:
27. 12. 2009

#147 4. 11. 2013, 16:15

Já Thurzův záměr pochopil. Jen mi přijde zbytečné kupovat drahé tolary když laik ocení stejně tak i ty drobné nominály pořízené za podstatně nižší cenu.

www.slezske-mince.cz
RolencH@seznam.cz

Profilový obrázek
Thurzo

Uživatel

Zaregistrován:
25. 10. 2013

#148 4. 11. 2013, 16:19
Já Thurzův záměr pochopil. Jen mi přijde zbytečné kupovat drahé tolary když laik ocení stejně tak i ty drobné nominály pořízené za podstatně nižší cenu.

Mám aj nejaké denáre. Testoval som na laikoch, na toliare pozerajú ako na spasenie, denáre si nikto moc nevšímal. Podľa mňa sú maličké nominály dobré ako " křoví " a preto aby to vyzeralo tak, že je toho dosť🙄

Profilový obrázek
Misoo

Uživatel

Zaregistrován:
27. 4. 2013

#149 4. 11. 2013, 16:23
Presne na to som sa chcel ešte spýtať. Nakoľko sú tie bežné 2-kové mince likvidné oproti 1 a 0.

Všeobecne sú mince v lepších stavoch ( 0 a 1 ) omnoho viac likvidné ako 2ky, proste je o to omnoho vačší záujem. Mince v pekných stavoch sa častokrát predajú rádovo aj za minúty, kdežto zlý stav sa nemusí predať ani za mesiace.
No všetko záleží aj od ceny.

Profilový obrázek
Aliquis

Uživatel

Zaregistrován:
21. 2. 2012

#150 4. 11. 2013, 16:26

Pozorne čítam túto diskusiu od začiatku a uvažoval som či sa zapojiť alebo nie.
Odznelo tu veľa názorov a k môjmu prekvapeniu väčšina Vás od Vášho zámeru odraďuje. To čo tu písali skalní zberatelia má svoju váhu. Ak by ste sa chceli zaradiť práve medzi nich, určite si treba vziať ich rady k srdcu, ALE....
Podľa mňa im však uniká to, kvôli čomu kedysi začali zbierať mince aj oni. Ak má Leo otreté časti a stav nie je 0/0 vhodný do dokonalej zbierky, ale urobí Vám radosť vo Vašom zámere, tak sa pýtam prečo nie?? Treba dať pozor aby ste také mince zbytočne nepreplatili (podľa odprezentovaných rád), ale ako ukážka v kaviarni myslím bohato stačí. Je to originál, kus histórie, nad ktorým sa dá vypiť šálka kávy a zamyslieť sa, prípadne výborný motív na príjemnú debatu v príjemnom prostredí. Ako písali iní, ak Vás to potom chytne, nevidím problém začať budovať zbierku ukrytú v trezore v stavoch 0/0 za horibilné sumy.
Mne sa ten Váš nápad jednoducho páči. Zvážte sám aké stavy teda chcete vystavovať a čo Vám bude do tohto zámeru stačiť. K tomu pripojte prezentovné rady ohľadom dobrých nákupov a hlavne nezabudnite na to, že Vám mince musia robiť hlavne radosť. Inak by to asi vážne nemalo zmysel. Kvôli tomu začali predsa zbierať aj tí, ktorí dnes majú zbierky na vyššej úrovni a nepredpokladám, že začali hneď top stavmi.
Ak sa Vám to podarí a pocestujem niekedy na Spiš, rozhodne sa rád zastavím a dám si kávu. Držím Vám palce.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.