DavidStamps

Uživatel

Zaregistrován
31. 10. 2024

#1 - 12. 11. 2024, 22:11

Dobré ráno,

získal jsem poměrně rozsáhlou sbírku poštovních známek a starých dopisů od svých prarodičů.

Už jsem si poměrně dost o filatelii načetl. Postupně se sbírkou prokousávám, učím se známky podle katalogů poznat a alespoň v rámci možností a svých dosavadních dovedností ohodnotit, ať vím, co vlastně v jednotlivých albech mám. Určitě bych také velmi rád získal názor odborníků. Co si o této sbírce myslíte?

Nahrál jsem ji celou na google disk, níže posílám odkaz. Pokud by s ním byly jakékoliv problémy nebo pokud byste preferovali jiný způsob sdílení, určitě není problém.

https://drive.google.com/drive/folders/1F88vj77drMxsGHaqqdHa9aYZLP5REOJ0?usp=sharing

Děkuji vám za čas.

koolabs

Uživatel

Zaregistrován
22. 11. 2019

#2 - 14. 11. 2024, 11:18

Dobrý den
zkusmo jsem stahoval rakousko a čsr, ale první snímky hřbety knih a trochu trvá, než se spustí antivirová ochrana a snímek se stáhne. Dále jsem nešel, spíše bych doporučoval využít rajče, kde se vám ihned zobrazuje vše.
Pak jsem stáhnul USA, což je lepší, protože se stáhne zip a více fotek. Ale taky mi trvalo dost dlouho, než jsem přesvědčil PC, že si nechci koupit zipovavací program a tak.
Ale k věci, sbírka USA je nahodilé seskupení ražených známek, i jako celek zanedbatelné hodnoty. Ale hodnotím jenb co jsem viděl. Stahovat další už nebudu.
s pozdravem a přáním úspěchu v pátrání

DavidStamps

Uživatel

Zaregistrován
31. 10. 2024

#3 - 15. 11. 2024, 14:00

Dobré odpoledne, děkuji za zpětnou vazbu.

Nahrál jsem vám sbírku také na rajče:

https://rajce.net/album/YUgTQxumgYYvCJbS

https://rajce.net/album/EnMNEbWheU92sF2G

koolabs

Uživatel

Zaregistrován
22. 11. 2019

#4 - 15. 11. 2024, 16:30

No, to je příjemnější k prohlídnutí.
K USA jsem Vám řekl, máte tam spíše naši republiku, k tomu tady je dosti odborníků.
S podzravem

dan_v

Uživatel

Zaregistrován
30. 11. 2020

#5 - 15. 11. 2024, 23:11

mrknul jsem na čsr I. (to je album č.10), převážně ražená základní sestava, u těchto typů sběr.souborů je velmi nepravděpodobné, že by v tom bylo něco cennějšího (např. lepší zoubkování hradčan atp.), odhaduji při prodeji jako celku hodnotu na nějaké stokoruny...

DavidStamps

Uživatel

Zaregistrován
31. 10. 2024

#6 - 16. 11. 2024, 19:59

Děkuji. Uvidím, budu sbírku dále prozkoumávat.

koolabs

Uživatel

Zaregistrován
22. 11. 2019

#7 - 18. 11. 2024, 15:36

Zkuste zvážit, jestli to nepojmout jako zahájení filatelistického koníčku. V tom případě by jste měl už řadu destinací předpřipravenou a mohl pak třídit, doplnovat a zajímat se o jednotlivé známky.
Jako celek jak výše uvedeno to není nic světoborného. Také je třeba říci, že jsou to zejména tzv. obchodní zásoby, respektive nadpočetné, v zásobnících uložené dublety těch levných známek. Hlavní sbírka tam třeba je to čsr,čssr v předtištěném albu. Zde bych to prozkoumal, v jakém jsou stavu známky. Pokud by jste třeba zjistil, že většina známek má na zadní straně žluté flíčky, pak to ve větším rozsahu bude už neprodejné. Respektive, pokud by jste to chtěl jako celek nabídnout, třeba na aukru, pak je seriozní označit faktický stav známek. Tedy že mají či nemají poškození, zejména jak píši plísněmi zpusobené žluté flíčky.
Jinak bych byl v případě prodeje optimističtější, jako celek bych tipoval 2-3 tisíce korun.
Pokud jste nenafotil vše a byla by toho třeba banánová krabice, pak i 5 a více.
s podzravem
Marek

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.