Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Zaregistrován
17. 8. 2010
Tri tecky tam jsou. Pekne.
Zaregistrován
10. 9. 2014
Pěkný nedělní večer všem, tady s tím si opravdu nejsem jistý, prosím o nasměrování, díky.😉
Obrázky:
Zaregistrován
7. 10. 2006
Je to Hásk II.a, jestli dobře vidím, tak jí nepopsaná varianta se dvěma dvojtečkami v titulatuře (čili :WLADISLAVS:SECVNDVS).
Pokud ještě není popsaná, tak by se mohla přidat k variantám, připravovaným pro monotematický NS věnovaný mincovnictví VJ a LJ. Pokud souhlasíš, ozval bych se Ti na mail a pořešili bychom detaily. Jeden kus od Tebe už v tomto čísle bude.
Zaregistrován
10. 9. 2014
jj ke stejnému závěru jsem došel taky II.a, ale pak jsem ustrnul někde mezi 2,7,8 a s mojí základní literaturou jsem to hodil raději sem. Fotky v plné velikosti ti hodím na mejla díky moc.
Zaregistrován
10. 3. 2011
Zdravím,
poprosil bych o pomoc s určením. Mělo by se myslím jednat o jeden z posledních typů, bohužel je ve špatném stavu. Lepší fotky bych přidal v úterý, kdyby tyto nestačily (je to foceno telefonem).
Moc děkuji 😉
Obrázky:
Zaregistrován
6. 11. 2010
Citronek: Zde bych si tipnul var. Hásková XXIV.a/6. Soudím tak dle rozdělovacích znamének na rubu, ale ruku do ohně za to nedám.
Zaregistrován
17. 5. 2015
XXIV.a souhlasí, ale rozklíčovat značky na začátku rubního opisu si kvůli nedoražení netroufnu. Nevidím tam žádnou z možností, kterou J. Hásková uvádí ve své typologii.
Zaregistrován
10. 3. 2011
Super, velice děkuji. Počkám tedy, jestli se ještě někdo další nevyjádří.
Mám tu poznamenané, že PG Vladislava, které jsou Hásková XX. a výše jsou vzácnější/vzácné. Je tak nebo jsou vzácné i některé varianty pod XX. ? Připadá mi, že nejčastěji v tomto vláknu jsou právě dvacítky a výše :/.
Edit: Loutkař - děkuji
Zaregistrován
17. 5. 2015
Jistě, mezi méně často se vyskytující groše u starších ražeb jsou například typy III. a VIII., pokud se bavíme o typech před XX. tak ještě XVII. až XIX. se nevidí běžně. Naopak třeba XXI. až XXIV. se vyskytují relativně často.
Zaregistrován
10. 3. 2011
Jdu si to poupravit tedy, velice děkuji😉
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.