..teď na Aukru skončil nový největší vltavín nalezený v Čechách. Dosud byl jako největší kámen uveden vltavín ze Slavic, který váží 265,5 gramu. Tento je ještě těžší! Váží 299g, takže pokud je opravdu pravý, tak je to pořádný macek... http://aukro.cz/prej-unikatni-vltavin-10-9-2-5-cm-299-gramu-i2865006992.html
Obrázky:

Ten vltavín jsem sledoval a asi bych byl ochoten za něj zaplatit i víc, ale jistotu že je pravý jsem opravdu neměl. Za prvé mít takový pravý kousek, tak to nafotím v super kvalitě. Dále bych si určitě nechal udělat nějaký posudek, že je 100%pravý. S pánem jsem komunikoval a na otázku jestli je vltavín 100% pravý mi neodpověděl, že prý ho má od kamaráda což píše i v aukci, ale jestli náhodou kamarád nebyl nějaký sklář to už asi nikdo nezjistí. A já se nepovažuji za takového odborníka, abych poznal že vltavín je pravý.Je až moc dokonalej tvar velikost a vše.
Ale jestli je pravý, tak supr kousek

Pokud stále nabízíte, pošlete foto, děkuji...
i_va@volny.cz

..tak jsem dělala probírku vltavínů a rozhodla se nechat si jen několik a zbytek prodat (celkem asi 30g). Bohužel jsou to kousky většinou olámané, některé však určitě použitelné pro broušení. Při umělém světle se mi je nepodařilo vyfotit, takže je zkusím vyfotit během zítřka a dám je sem.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.