Zaregistrován
28. 6. 2008
PS: Jinak ano, s tím šíleným nárůstem lidí to je pravda... Občas také vyrazím na jih ... Mám několik oblíbených lokalit a většinou paběrkuji, co mi po místních zbyde. Před patnácti lety jsme na poli byli za celý den 2-3 hledači. Dnes, když se někam vypravím, mám pocit že jsem na pouti. Já to beru jako příjemný relax, ale když pak lítá na poli dvacet lidí a někteří vyloženě lítají honem tam a honem tam, tak si už nejsem jistá, zda to ještě relax vlastně je :-)
Zaregistrován
25. 11. 2012
Jak píšeš, ty ceny jsou relativní. Já bych za běžný kámen z běžné lokality těch 200 Kč za g teď třeba nedal, ale být to něco, co nemám nebo mám málo (takový Písek nebo Veselí), to bych se přes kapsu plácl. Pokud nemáš přímo kontakt na někoho, kdo se tomu věnuje, asi nejlépe nakoupíš na facebooku. Naopak možná lépe prodáš právě na bazoši nebo jiných veřejných serverech. I když i na tom facebooku se někdy někdo splaší a nakoupí za ukrutnou cenu. To, že výše jmenovaný pán je překupník, jsi uhádla dobře. Většina z těch polních "těžařů" to prodávala jemu.
Zaregistrován
25. 11. 2012
Jen ze zvědavosti, co jsi chtěla teď naposledy koupit za lokalitu?
Zaregistrován
28. 6. 2008
... Vrábče.
Tím jak v podstatě na vltoše dojíždím, jezdím jen na severní lokality, které mám nejblíž, takže na transportované vltoše. Jiné lokality neznám, ale ráda bych si časem postupně doplnila i ukázky z dalších lokalit. Můj sen je zahledat si někdy i jižněji a najít si hezky skulptovaný, ale jak tam nejezdím, neznám ty lokality a jet dvě hodiny někam autem a nevědět kam, to mne děsí.
Třeba si to někdy splním...
Takže lokalit, co mi chybí je hromada...
Zaregistrován
25. 11. 2012
Taky chodím hlavně severní část výskytu. Ale jsou tu taky krásný kameny. Tak hodně štěstí při hledání!
Zaregistrován
28. 6. 2008
Díky, také přeji hodně štěstí :-)
Zaregistrován
26. 9. 2022
Ahoj všem příznivcům vltavínů,
sleduji toto vlákno a zejména příspěvky korunky přes půl roku. Říkal jsem si, že aspoň střípek by měl být někde k nalezení. Viděl jsem spoustu děr i pošlapaných polí, mám knížky. Jinže do okamžiku prvního nálezu v člověku akorát narůstá nejistota a opakovaně se utvrzuje, že to nikam nevede.
Nakonec se na dohled od vrcholu Kluku podařilo najít nejen železitou strusku 😞 , ale dokonce dva skutečné kousky (každý samozřejmě jindy).
Jinak musím přiznat, že víc než vltavínů si vážím tamější krajiny- skalním příznivcům se omlouvám 🙄
Obrázky:
Zaregistrován
4. 7. 2023
zdravím jáka je reálná hodnota viz foto a případně má někdo zájem
Obrázky:
Zaregistrován
27. 9. 2015
...moc hezkej kousek😉
Zaregistrován
4. 7. 2016
Krásný.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.