Zaregistrován
1. 7. 2008
pán dokonce vyžadoval (i za příplatek) vložit bankovku do fólie, do kartonu, do bublinek a to celé do krabičky vystlané papírem. na to, že chtěl poslat bankovku z oběhu (tuším 5/1919 ve stavu 3), tak mi to přišlo až moc, ale když si pán připlatil za zabalení, proč ne. přišla mu pak možná v lepšim stavu, než když jsem jí odesílal🙂)))
Zaregistrován
1. 7. 2008
a do třetice, už jsem tu jednou na fóru vzpomínal, jak mi pán (protože neměl větší obálku) poslal tuším 100 RM/35 (jednu ze vzácnějších sérií), která byla původně UNC, tak v běžné malé obálce, zato jednou ostře přehnutou (přehyb "utužený" nehtem - jistota je jistota🙂)). Naštěstí pochopil svou chybu, že znehodnotil a vyrovnali jsme se mimo. Bohužel, radši bych plnou cenu a UNC bankovku🙂)
Zaregistrován
2. 11. 2008
ono se dá i podle zabalení poznat, zda to je sběretel, nebo jen překupník, většinou, samozřejmě existuje vyjímka, která potvrzuje pravidlo!😉
vše okolo Darexu, Tuzexu a jejich poukázek
Zaregistrován
22. 7. 2007
no i prekupnici to dobre balej,za ty roky se mi nestalo ze bych od prekupniku na ebay dostal spatne zabaleny bankovky
Zaregistrován
2. 11. 2008
tak na ebayi mám špatné zkušenosti s překupníky, zabalí to jen do obyč.papíru, bez folie a odešlou. A to jsou někdy i bankovky ve stovkách Euro!
Zaregistrován
2. 11. 2008
mě už 2x, obálka a v ní jen bankovky v přeloženém papíru a ještě obyč. pošta! 😞
Zaregistrován
14. 9. 2008
Zaregistrován
27. 2. 2010
Bankovky kupuju a měním jenom z ruky do ruky, takže se zeptám dost nezkušeně: co se v takovém případě dělá? Zamáčkne se slza a odepíše se ztráta, nahání se neznámý překupník nebo něco jiného?
Zaregistrován
14. 9. 2008
no tak nejdriv jsem zkusil kompenzaci na poste, ovsem tam to vyresili bleskove s tim, ze zasilka byla spatne zabalena (asi podle zasady - co neni mezi dvema cihlama, tak za to nerucime).
Pak jsem kontaktoval prodejce - velmi slusny pan, omlouval se, ze takhle bali vzdy a ze se mu to jeste nestalo ... nakonec mi poslal dalsich 5 levnejsich bankovek zdarma, pomerne elegantne vyreseno.
Jinak je to samozrejme o dohadech s prodejcem .... ja si od te doby vylozene rikam o zabaleni podle mych pozadavku - t.j. kartony z obou stran a bubl. obalka - domlouvam se predem a nabizim vyssi prispevek na postovne. Tak🙂
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.