Zaregistrován
27. 12. 2009
turtle: to nepomůže. Hodnotu udanou na obálce, pošta moc na vědomí nebere, tu hodnotu musíš teprve dokazovat při reklamaci.
lopez1506: pokud byla prodána přes Aukro nebo Allegro, vytiskni si, za kolik byla prodána, případně dolož maily s daným člověkem...byla prodána za tolik a tolik. Jinak bych to řešil aukčními katalogy. Také jsem to tak řešil.
www.slezske-mince.cz
RolencH@seznam.cz
Zaregistrován
16. 2. 2008
Ukázal bych jim účet na tu nejdražší minci co doma mám a ještě přivedl dva svědky kteří odpřisáhnou že mně viděli tu minci do obálky dávat. 👿
Zaregistrován
12. 1. 2010
Pak je asi potřeba na Českou poštu podat žalobu kvůli bezdůvodnému obohacení.. nikdo asi není debil, aby platil pojištění vyšší, než jaká je skutečná hodnota.
Už se to tu probíralo několikrát, je to celé úplně postavené na hlavu. Nikdo nemůže dokázat, že jsem do obálky skutečně strčil minci a Česká pošta nemá odborníky, kteří by mohli reálnou cenu odhadnout. Nehledě na to, že pro mne jako pro sběratele ta mince může mít vyšší hodnotu než za kterou se běžně prodává apod. Fakt nevím, jak by chtěli něco takového dokazovat.
Takže pokud s nimi není řeč a nechce podstupovat soudní tahanice, tak asi řešení, co nastínil turtle.🙄
Zaregistrován
16. 2. 2008
Já jsem normálně mimořádně poctivý člověk ale nesnáším když ze mně taková zlodějská organizace jako je ČP dělá blbce.👿
Zaregistrován
26. 8. 2012
Díky za názory,zrovna jsem prohlášení sesmolil,zítra to tam fouknu.
Je mi jasné že budou asi problémy.
Další na řadě tedy bude poštovní ombudsmanka.
Takže"Hrr na ně"😃
Zaregistrován
12. 6. 2012
V první řadě nemají co ztrácet. Kdyby se na poště (nebo jejím okolí) nekradlo ...
Zaregistrován
26. 8. 2012
Tak nakonec vše proběhlo bez problémů,čestné prohlášení spolu s patřičnými odkazy dostačovalo,a dnes tj. 107 den po podání reklamace vyplacena plná částka dokonce včetně poštovného..
Zaregistrován
23. 10. 2010
No to byl teda "fofr"... ale aspoň, že tak. No vida, tak nějakej zmetek třeba z třídírny má doma hezkou mincičku a my jako daňový poplatníci a uživatelé pošty sme se složili na tvejch 20 litrů🙂
Zaregistrován
12. 1. 2010
Vypadá to, že na ČP začíná čím dál více lidem hrabat, poslední dvě zásilky dali úplně jiným lidem v baráku, které ani pořádně neznám a mě hodili do schránky lísteček že to mám u nich. V druhém případě šlo o doporučenou zásilku a zatím jsem neměl štěstí se náhradnímu doručiteli dozvonit.
Čtvrt roku předtím mi pro změnu někdo hodil cenné psaní s mincemi za několik tisíc jen tak do schránky. A kdyby se to ztratilo, tak bude mít ČP ještě dost drzosti na to, aby požadovala důkaz, že zásilka obsahovala opravdu věci v této ceně, přestože si nechali zaplatit za pojištění zásilky? Tenhle (post)komunistický bordel by se asi fakt měl zprivatizovat😞
Zaregistrován
4. 7. 2010
Zásilky do zahraničí -
už nějakou dobu poště nefunguje sledovač zásilek, (konkrétně zásilky do zahraničí), měl jsem takhle nezvěstnejch cca 5 zásilek, volal infolinku a tam mi řekli, že nevědí.....obrátil jsem se na poštovního ombudsmana, nějaká bába to je....ta mi odpověděla "sledovač bezvadně funguje", poslala screen dvou zásilek do Prahy a Zlína, přitom jsem jí jasně psal - nefunguje pro zahraniční zásilky.
Zavola jsem znovu na infolinku a vyjebal je, ženská se přiznala, že maj problémy s funkčností a vše bude v pořádku začátkem příštího měsíce. Napsal jsem tedy znovu ombudsmance, není člověk na svém místě, když neví základní informace - odpověděla "sledovač není placenou službou, nemůžete vyžadovat jeho funkčnost"... přitom mi pošta ani nebyla schopná říct, jestli moje zásilky aspoň už předala do rukou pošty cílové země!
No k posrání!
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.