Moderátoři: Jaromir, pavlinka, smith, ikanek

Joops17

Uživatel

Zaregistrován
7. 7. 2012

#171 - 21. 12. 2014, 19:35

Asi je to o lidech - u nás na poště ( malá vesnice na Jičínsku ) je velmi ochotná paní. Mnohokrát jsem ji viděl vyplňovat lidem složenky, když si nevěděli rady ...
nosí lidem důchody, i když si je mají vyzvednout na poště, stejně tak noviny ...
S dopisy a balíčky vždy vše v pohodě a vyjde vstříc ....
Když si vzpomenu, co vše po nich chtějí ( účty, pojištištění, povinné ručení, více doporučených dopisů, prodávat nové SIM a co já vím co ještě ), tak smekám, že na to má nervy - takže je to vážně o lidech.

oliver

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
15. 7. 2007

#172 - 21. 12. 2014, 19:54

je to o poste jako instituci samotne (resp. potazmo obecne o celem systemu v nasi krasne zemi). tam kde neni posta schopna udrzet a zaplatit stale a dlouholete spolehlive zamestnance, nasazuje brigadniky nebo nezaucene jedince z pracaku, kteri tu praci ani delat nechteji, a kterym je vsechno jedno. a mate uplne jedno, jestli vam brigadnik nosi postu, kafe nebo pivo, vzdycky to bude horsi, nez kdyz to same udela clovek, kterej ma k dane profesi vztah a zalezi mu na tom, jak ji dela a jak ta profese bude fungovat za pet ci dvacet let (o tom brigadnik nepremysli, ten chce mit vsude fajfky, shrabnout prachy a vypadnout). proto v male obci posta funguje diky nejmenovane vzorne postacce v pohode a nekde jinde ne (coz ovsem odrazi i spatne nastaveny socialni system - minimalni platy etc., ale to uz je debata na uplne jine urovni a bez nadeje na nalezeni reseni).

ja mam moznost srovnavat kvalitu dvou post ve velkem meste, rozdil je zarazejici, bohuzel ale jsem se setkal s tim, jak CP krasne fungujici malou pobocku zabila presunutim stabilnich a vykonnych zamestnancu na vetsi spatne fungujici pobocku a nasazenim totalnich jelit na malou pobocku fungujici. vysledek? z dobre fungujici male pobocky je namet pro postovni horor a na mizerne fungujici velke pobocce se nic nezmenilo.

regula_jan

Moderátor

Zaregistrován
12. 10. 2010

#173 - 21. 12. 2014, 21:43

Než u nás postavili DEPO, tak si člověk mohl zapsanou zásilku vyzvednout na poště už odpoledne po 16 hodině (za předpokladu, že během doručování člověk nebyl doma = byl jsme v práci). Teď to nejdřív odvezou na depo a na poště si to můžu vyzvednout až druhý den.
Pošťačky jsou sice ochotný a nejsou jelita, ale jinak to tam vypadá na osmdesátý léta. Výdej zapsaných zásilek pro cca 20000 lidí obstarávají u dvou okýnek (až na výjimky) dvě pošťačky v místnůstce, kam se vejde tak 5, max 6 lidí. Takže teď před Vánocemi stojí štrůdl lidí až ven, kde jsme stáli i dvacet minut na dešti, než jsme se dostali do té místnůstky. Prostě poštovnictví v 21. století v praxi.
Hlavně že pošťačky u přepážky musí prodat měsíčně kolky min. za dva tisíce - jak kdyby mohla ovlivnit, kolik lidí si tam pro ten kolek přijde. To že mi pokaždý nabízejí los nebo denní tisk jsem si zvykl ....

oliver

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
15. 7. 2007

#174 - 21. 12. 2014, 22:41

jo to mne na tom stve nejvic - ty jejich podruzny aktivity (losy a podobny kraviny). posta, na ktery den co den jsou odpoledne neustaly dvacetimetrovy fronty, z sesti okynek jedou dve az tri, ale vzdycky je tam absolutne volny jedno okynko, kam nikdo nechodi a kde naka nestastnice misto aby pomohla tem ostatnim, komiha nohama a ceka, kdo si prijde sjednat pojisteni ci co za totalni nesmysly tam nabizeji. vyborny!!!

xxJERRYxx

Uživatel

Zaregistrován
31. 5. 2011

tenzor

Moderátor

Zaregistrován
12. 1. 2010

#176 - 2. 4. 2015, 18:30

Tak mám opět další super zážitek s poštou. Přišel mi lísteček, že mi přišly dlouho očekávané mince z jedné aukce. Protože poslední dobou není čas skoro ani na spánek, byl jsem rád, když jsem si konečně vydupal, že dnes můžu jít z práce brzo (a budu pak dělat večer a v noci 😁 ). Věcí na vyřizování byla spousta a nakonec jsem to díky MHD, kde je zpožděný jako na potvoru vždy jen ten spoj, z kterého přestupujete, málem nestihl. Ale po sprintu v protivětru přes křižovatku se nade mnou řidič slitoval a otevřel mi dveře. Říkal jsem si, jak je to super, že všechno stihnu, ale ouha, na poště jsem zjistil, že jsem si zapomněl občanku. No nic, už mi jednou vydávali balík i na šalinkartu, takže říkám, že nemám občanku, ale mám jiný doklad. Slečna na to, že ne, že leda řidičák nebo pas. Říkám jí na to, že zrovna tyhle věci u sebe nemám, ale dalších 5 dokladů s mým jménem ano. Ona zase, že to musí být doklad s fotkou. Tak rozradostněný vytahuju šalinkartu a ona že né, že jen občanku, řidičák nebo pas (ano, blondýna, takže logika víme kde). Takže konečná, mohl jsem sice skočit domů a donést občanku, ale bylo už 17:57 a po 18:00 už se na poště nedělá (tedy, pokud není sčítání lidu, to se bez ohledu na zákoník práce dělá klidně do dvou ráno). Na závěr mi medovým hláskem oznámila, že si to můžu vyzvednout do 15.4. Fajn, ale to už nebudu mít čas, takže jediná šance je zajít na poštu ráno a počkaat si čtvrt nebo půl hodiny podle toho, kolika senilním stařečkům vnutí účty nebo pojištění které nepotřebují.
Takže když to shrnu

• předání zásilky (i doporučené, není-li do vlastních rukou) úplně cizímu člověkovi, který mne nezná, jen bydlí ve stejném paneláku = pro poštu OK
  • předání zásilky člověkovi co má zjevně klíček od schránky adresáta a navíc má u sebe 5 dokladů včetně dokladu s fotkou, u všech se souhlasícím jménem = proti předpisům pošty.

babygulka

Moderátor

Zaregistrován
7. 6. 2010

#177 - 2. 4. 2015, 18:50

co by si chcel od statneho podniku?

Maxmilian

Uživatel

Zaregistrován
7. 6. 2011

#178 - 2. 4. 2015, 19:36

no ja myslim,ze to lezelo na te blondyne....

tenzor

Moderátor

Zaregistrován
12. 1. 2010

#179 - 2. 4. 2015, 19:46

Možná ano.. ale nikdo mi nevyvrátí, že předpisy pošty, které na jedné straně u vyzvedávaných zásilek vyžadují striktní pravidla identifikace přes oficiální dokumenty a na druhé straně klidně umožňují dát v případě nezastižení adresáta zásilku libovolnému cizímu člověkovi, nemohl psát duševně zdravý člověk.

tenzor

Moderátor

Zaregistrován
12. 1. 2010

#180 - 2. 4. 2015, 19:56

Další perlička (jestli jsem už zmiňoval, tak se omlouvám). Pošta dostala od sdružení vlastníků klíč ke vchodu, protože schránky jsou až za něm. Na reklamní letáky se zřídily přihrádky pod zvonky. Pošta je mimo vlastníky a nájemníky jediný subjekt, který má do vchodu přístup. Přesto nedávno porušila dohodu, zneužila svěřeného klíče a začala házet reklamní letáky přímo do schránek. Když jsem se ptal pošťačky, proč to nehází do přihrádek k tomu určeným, řekla mi, že to má od vedoucího zakázané. Předpokládám, že jde o stejného člověka, který při zmiňovaném sčítání pod hrozbou vyhazovu vydíral pošťačky, aby pracovaly 18 hodin denně.
No nic, jdu radši pracovat..

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.