Moderátoři: Jaromir, pavlinka, smith, ikanek

ikanek

Moderátor

Zaregistrován
23. 2. 2009

#371 - 8. 7. 2020, 18:54

A jak je vidět, tato varianta stále oficiálně platí. V praxi to znamená, že dražit lze zřejmě bez omezení, ale nefunguje check-out. Vždy to vyhodí chybové hlášení ve smyslu buď si změňte adresu a nebo požádejte prodejce o výjimku. Ani ale s výjimkou se musí zaplatit z PayPalu a ne z eBaye.

Renegatus Paul

Uživatel

Zaregistrován
4. 7. 2010

#372 - 8. 7. 2020, 19:11

Zajímavý, ale u Čechů američani normálně kupovat můžou.

Forpus

Uživatel

Zaregistrován
21. 2. 2014

#373 - 8. 7. 2020, 21:56

to ikanek: zajímavé (což je způsob jak říct, že mně to sere🙂

Prošel jsem si watchlist a kde je prodejce z USA tak smolík. Ono by mně to tak neštvalo kdybych věděl, že to je (bylo) dočasné, ale takhle netuším, když to bude kolos jako ebay řešit. Byl bych nerad, aby jsme se na takovém poštovním "blacklistu" ocitli třeba na rok a kvůli ničemu.

Pavel_III

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
12. 6. 2012

#374 - 9. 7. 2020, 00:01

Ne vždy je chyba na straně pošty - 2 ukázky:

A) Reko, na kterém se odesílatel opravdu vyřádil a člověk má opravdu pocit, že čím větší firma, tím větší debil píše adresy. Na uvedeném dopise je špatně úplně všechno:
1) příjmení se nevyskytuje - dejme tomu, to nemusí být chyba toho, kdo to psal, ale je možné, že je to nějaká spatlanina, druhý podobný dopis by tomu odpovídal
2) ulice se jmenuje Josefy Faimonové (u odesílatelů je toto velice oblíbená ulice a dokáží se na ní opravdu vyřádit - jeden to dokonce napsal jako "Josefifa Imonové")
3) 2242/2 je úplně blbě - 2242 je jeden panelák a číslo 2 zase jiný
4) PSČ 628 80 neexistuje.

B) Za Rakouska-Uherska byly vynalezeny R-nálepky, aby bylo na první pohled poznat, že se jedná o reko. Dnes už jsme pokročili a tak se na to sere. Že tam je čárový kód na první pohled nic neznamená. Dnes jsou na kdejakém dopise klidně i tři čárové kódy a není to reko, Kdyby si pošťák nevšiml (nesklepl to), klidně to hodí do schránky a vůbec nebude tušit. Navíc si ani nezapamatuje, že něco takového dával, protože podobně nezáživných dopisů jsou dnes milióny a opravdu si na tom není co pamatovat.
Mimochodem - všimněte si naprosto skandálního výplatného. Pak nemá být pošta ve ztrátě.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem

MikyM

Uživatel

Zaregistrován
26. 2. 2020

#375 - 9. 7. 2020, 06:46

A o tom to taky je Pavle III. popsal jste přesně všechno, s čím se jako pošťák setkáte. Já bych osobně každého brblala nechal nejdřív týden brigádničit na poště, aby věděl a viděl... neúplné adresy, nepopsané schránky, zamčené domy, neoznačené byty a zvonky, domy bez popisných čísel... Ale zase na druhou stranu - pokud vedení pošty se věnuje víc prodeji pojistek, spoření a účtů, místo aby dohlédlo na osvětu mezi lidmi, a hlavně na to, aby pošta dělala to co má, tedy kvalitně přepravovala a doručovala zásilky - a třeba i s chybnou a neúplnou adresou (viz pan Kolbaba a Pošťácká pohádka), tak ta doručovatelská kvalita v dnešním neuspořádaném světě, kdy úplně každý má na něco právo a žádné povinnosti, bude pořád méně kvalitní ...

xxJERRYxx

Uživatel

Zaregistrován
31. 5. 2011

#376 - 9. 7. 2020, 08:54

A) Tady je pravděpodobně chyba na straně adresátky (vyplnila chybně formulář elektronicky, nebo vyplňovala papírový a škrábe jako prase) nebo někoho, kdo neumí číst. Každopádně když já nemůžu přečíst po někom adresu, vždy si na netu ověřím, zda to, co jsem přečetl, skutečně existuje.

B) Výplatné odpovídá tomu, že ani na pojišťovně si nevšimli, že je to R dopis, a nechali ho frankovačem projet jako obyčejný. Takže kdyby ho pošťák jen tak hodil do schránky, rozhodně bych to nepovažoval za jeho chybu.

Pavel_III

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
12. 6. 2012

#377 - 9. 7. 2020, 15:50

A) Chybu adresátky bych nepřeceňoval. Když tu ulic 20× napíší dobře, není důvod aby to po dvacáté první zdrbali jak malý děcko. Což platí pro různý firmy. Pošlou na danou ulic 250 hovadin a ulici napíší ve 3 variantách, i PSČ zdrbou. Často PSČ zdrbe i místní (v okrese) úřad, třeba i soud a i přímo místní rathaus to dokáže napsat blbě a ještě to pošle na neexistující barák/panelák, což už je opravdu na pováženou. Zkrátka u teho nikdo nepřeméšlí. Je jim to u ***, hlavně když si udělají čárku.

Jednou soud poslal dopis na adresáta s datem narození něajk jako 27.4.2968. Poslal jsem to zpět s tím, že se narodí za 950 let. U soudu, kde se bazíruje na každé tečce (a pak vás na to konto pošlou do prdele a třeba prohrajete soud), to je opravdu zarážející.

B) 9,50 je proklatě málo za jakýkoliv dopis, když čumkarta z tábora stojí dítě minimálně 19 Kč (a ještě se tvrdí, že to nestačí). Jistě, "A" dopis (26 Kč) se dá poslat i za 7,50, pokud někdo zakoupil včas dostatečné množství Fifinek, ale to je něco jiného. To že těch dopisů pojišťovna pošle milión situaci nezachrání. Naopak, jen to prohlubuje ztrátu. A pokud to je rentabilní, pak je ta čumkarta příšerně předražená, ovšem je potom záhada, jak to, že je tedy pošta ve ztrátě. Asi někde ekonomové z VŠE udělali chybu, což by pro absolventy VŠE bylo naprosto příznačné.
Že jsou mnohá rekomanda ale mizerně označená, a někdy dokonce i dobírky, je ale fakt. Čárové kódy to nezachrání, těch je inflace, dva jsou i na každém útržku hajzlpapíru, z čehož se ten jeden kód se musí utrhnout a odevzdat na berňáku!

No dobře, trošku sarkasmus, ale ta doba není daleko!

otavel

Uživatel

Zaregistrován
5. 6. 2014

#378 - 9. 7. 2020, 16:32

Items still can not be shipped to your location even if sellers do because the system automatically places the shipping restriction.

To by mě nenapadlo, dlouhý list exotických zemí, a na konci ČR. Naštěstí už je poslední na seznamu Jordánsko :-) Opravdu všichni prodejci s US adresou mají tohle omezení, Kanaďani ho nemají. Ono by mě to asi napadlo, kdybych ještě chodil na ebay.com a viděl to takhle pohromadě u všech. Ale tam jsem přestal chodit, když tehdá zavedli, že okamžitě po skončení aukce naskočila úplně jiná aukce, to mě fakt vytáčelo. V Anglii tu neskutečnou pitomost zrušili dřív (a současně ji zavedli později), tak jsem začal chodit tam. A těch US prodejců tam není tolik, takže to tak nebilo do očí.

MikyM

Uživatel

Zaregistrován
26. 2. 2020

#379 - 10. 7. 2020, 12:02

Pavle III. k tomu tvému RR dopisu za 9,50 v příspěvku 374B. Únik takového poštovného by byl značný, zejména při větším množství podaných zásilek hromadným podavatelem) a tak jsme si to u nás na reklamačním oddělení rychle prověřil. Jednalo se (ono to není z tvého scanu tak patrné) původně o RR dopis, který adresát řádně obdržel. Asi s něčím v dopise nesouhlasil a odnesl ho někam na pobočku pojišťovny(asi na nějakou podatelnu). To je sice má spekulace, ale odpovídá to asi skutečnosti. Pojišťovna s touto již jednou odeslanou a převzatou R zásilkou nakonec nechtěla dál nic mít a tak ji někdo vložil do okénkové obálky (byl prostě jen líný na novou čistou obálku psát znovu adresátovu adresu) a poslal to v obálce znovu jako OLZ(obyč .dopis za 9,50 dle smlouvy hromadný podavatel s výplatním kreditovacím strojem cena souhlasí) na adresátovu adresu. trochu komplikované, ale tak to bylo.... ten kdo to znovu posílal měl jen na té původní obálce zaškrtat číslo RR, aby v okénku nebylo vidět, nebo do vložit do normální obálky a na ni znovu napsat adresu. Takže vše Ok, neboj, pošta nezchudla. A tak je to asi ze vším, vše je většinou nakonec jinak, než to původně vypadá, nebo si to někdo domýšlí ...

Pavel_III

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
12. 6. 2012

#380 - 10. 7. 2020, 21:05

Já nevím. Mně přijde 9,50 hluboko pod ekonomickou cenou, když se tvrdí, že 19 Kč je jen tak, tak. A to prý těch 9,50 je ještě ta lepší cena. Rozhodně netrpím pocitem, že by s obyčejnou zásilkou za 9,50 (8,50, 7,50) bylo o polovinu méně práce než s tou za 19, 26 Kč. Spíš naopak. Ty různé kartičky nejsou vytříděné, blbě se to bere, jak je to nalepené na sobě, některé jsou v ohavných klouzavých igelitech atd. A všechno se dělá ručně.
V obchodě by mi sice při velkém odběru taky dali (možná) slevu, ale ne 50 a víc %. A navíc, dost těch zásilek má vykonat cestu tam i zpět, protože to posílají na adresy, kde třeba dotyčný nebydlí 10 let (anebo je to naprostý nesmysl) a odesílatel, respektive ten, kdo to za skutečného odesílatele odesílá, ten to nejspíš stejně hodí do šmelcu a vůbec nezjišťuje od koho a proč se to vrací, protože za 2-3 měsíce to posílá znova (jasně, je placen od kusu odeslané zásilky, proč by tedy škrtal v adresáři a odesílal toho míň).

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.