Zaregistrován
26. 2. 2020
Něco jiného bude u sledování zásilky nadnárodním přepravcem, u kterého si to podáte a ten to také přímo na území jiného státu doručí...
Zaregistrován
25. 7. 2006
Tak zase jedna zkušenost s poštou. Opet cenne psani.
- zasilku mi nedovezli, ale ulozili na poste - to je celkem normalni (ve sledovani je navic informace, ze me nezastihli na adrese, ktera se mnou nema nic spolecneho)
- ulozili ji ale na jine poste, tak jsem si ji nechal preposlat na tu mou.
A ted to hlavni: uz na prepazce jsem si vsiml, ze misto uzavreni je prelepene izolepou v delce asi 5 cm. (To je zrejme nejzranitelnejsi misto, izolepa tam skoro neni na leskle modre pasce videt.) Vzhledem k ocekavanemu obsahu (sberatelske bankovky) jsem to riskl, prebral a otevrel na miste. Vnitrni baleni poskozene, jedna bankovka zcela zmackana, ale nic nechybelo. Asi nekdo zkoumal obsah a cizi bankovky ho nezajimaly. Pry na depu pracuji i vezni, co dodat...
Mam dotaz na mistni postaky, jak v techto pripadech postupovat. Jedna moznost je neprevzit, ale nemuzu vracet kazdou poskozenou zasilku. Je mozne zasilku otevrit napr. pod dozorem pracovnika posty a pripadny ubytek zaprotokolovat a na miste reklamovat? Dekuji za odpoved.
numismat@seznam.cz
Zaregistrován
25. 7. 2006
Jeste doplnim jeden dotaz: je mozna žádat Ceskou poštu o náhradu sběratelske hodnoty za poškozeny sberatelsky material?
numismat@seznam.cz
Zaregistrován
25. 7. 2006
Zaregistrován
26. 2. 2020
Dobrý den,
nechtěl bych se už zaplést do podobné diskuse jako posledně, ale považuji za slušné odpověďět, když se někdo ptá ...
Reklamaci poškození obsahu zásilky lze uplatnit až po jejím dodání. Zásilku nelze otevřít a kontrolovat obsah před jejím převzetím. Uvedené je v souladu s Článkem 42 odst. 2 Poštovních podmínek Základní poštovní služby...
Adresát může u kterékoliv pošty reklamovat, že poštovní zásilka byla dodána poškozená nebo s úbytkem obsahu; pokud byla poštovní zásilka dodána jinému příjemci než adresátovi, může za adresáta reklamovat také tento příjemce. Na základě reklamace podnik zjistí, zda a v jakém rozsahu k poškození nebo k úbytku obsahu poštovní zásilky došlo.
Je-li uplatněna reklamace poškození obsahu zásilky, je vždy zkoumáno, jak je poškozené vnější a vnitřní balení, zda zvolené balení odpovídá povaze a hmotnosti zasílané věci a co bylo příčinou poškození. A pak CPS (tedy zásilkas prefixem VL) má vždy udanou cenu. Max do této výše se po všem prozkoumání může vyšplhat náhrada...
Zaregistrován
26. 2. 2020
zasilku mi nedovezli, ale ulozili na poste - to je celkem normalni (ve sledovani je navic informace, ze me nezastihli na adrese, ktera se mnou nema nic spolecneho)
Když sem uvedete podací číslo zásilky zjistím Vám co bylo u Vás opět za problém ...
Zaregistrován
25. 7. 2006
Dekuji za Vasi odpoved a moc si toho vazim. Na ten zpusob dorucovani jsem si uz zvykl, takze me to netrapi a uz to neni dulezite.
Nicmene posilam cislo zasilky: VL261585947CZ. (To cislo jsem zapamatoval uz pred prvni navstevou posty a budu si ho pamatovat dlouho.)
(Dle gegrafickych dat byl pokus o doručení zásilky zaznamenán cca pul kilometru vzdusnou carou od moji adresy.)
S tim poskozenim CP uz je to ale problem o level vyssi, s tim jsem se ještě nesetkal. Povazoval jsem cenne psani dosud za bezpecne - jako jedinou sluzbu Ceske posty.
Nakonec jsem reklamaci podal. Zasilku vcetne obsahu jsem nechal na poste po dobu trvani reklamace. To snad je podle predpisu posty, i kdyz z toho nemam uplne dobry pocit. Prekvapilo me zejmena, ze jsem nedostal zadne potvrzeni o predani zasilky vcetne obsahu, az na moje pozadani to na moji kopii protokolu dopsali rucne. Slo o balicek platnych bankovek USA ve sberatelske hodnote 3000 Kc (tato cena byla uvedena na CPS, dolozil jsem i platbou z uctu presne v teto castce), poskozenim se z nich staly bankovky v nominalni hodnote 2300 Kc, takze jsem pozadoval (jen) nahradu rozdilu 700 Kc. Proto muj predchozi dotaz, zda posta uhradi ztratu sberatelske hodnoty (nebo jen nominalni). Po pravde budu rad, az bude reklamace uzavrena (jakkoliv) a budu mit bankovky zpet. Snad ve stejnem stavu jako jsem je predal. Tahle zasilka mi dala zabrat, zatim jsem byl kvuli ni na poste 4x a jeste minimalne jednou tam pujdu...
Neocenitelna zkusenost.
numismat@seznam.cz
Zaregistrován
26. 2. 2020
Tak měl jste , pro renomé pošty bohužel, pravdu, dle provedeného šetření (např. dle GPS služebního vozidla) poštovní doručovatel skutečně neprovedl ve Vašem případě řádné doručení předmětné poštovní zásilky v místě poštovní adresy adresáta. Neoficiálně jsem aspoň tento podnět předal VD k projednání s doručovatelem..., ať ví, že se ví... :-) aby se to aspoń už neopakovalo...
K té reklamaci, mimochodem s něčím podobným jsme se ještě nesetkal - nejsem v tom úplně 100% kovaný, ale náhrada škody-došlo-li k ubýtku obsahu se vyplácí max do výše udaní ceny na zásilce. Sběratelská hodnota se neposuzuje.
Nedošlo-li k žádnému úbytku obsahu, jen k "sběratelskému poškození" bankovky, tam nevidím moc naději na úspěch...
Samotného mě bude zajímat výsledek tohoto reklamačního řízení. Pokud ho sem sdělíte budu rád...
Zaregistrován
25. 7. 2006
Opět děkuji, výsledek reklamace určitě sdělím.
numismat@seznam.cz
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.