Zaregistrován
18. 1. 2010
o co asi.Má minci a chce vědět za kolik ji asi může prodat.Nezapomeňte však na to,že mince je dost zprohýbaná-což snižuje cenu a také na to,že u nás tyto peníze neuďělá.
Zaregistrován
4. 1. 2016
Sbírám mince a na tuto jsem narazil na netu a zaujalo mě že je o ní velmi málo dostupných informací. Například přesný rok ražby apod.
Zaregistrován
19. 1. 2011
Ahojte, mam taku nezberatelsku otazku. Je nejaky cenovy rozdiel medzi investicnymi zlatymi mincami (filharmonici, Krugerrandy a pod.) a jednoduchymi zlatymi tehlickami. Alebo maju oba cenu zlata? Znamy ma poziadal o radu, pokial ide o nakup investicneho zlata. Ja som vsak zberatel antiky a o investovani do zlata nemam sajnu.
Zaregistrován
19. 1. 2008
řeknu to sám za sebe ....... obě skupiny mají reálně aktuální cenu zlata + pár procent navrch, podle váhy ..... ale investiční mince vypadají postatně lépe :-) :-) :-)
Zaregistrován
19. 4. 2014
V podstate tak ako piše kekule.Tu najdeš asi odpoved na zakladne rozdiely.
https://www.investicni-zlato.eu/
mamabc1234@gmail.com
Zaregistrován
23. 10. 2006
Nákup zlatých tehličiek sa riadi cenou burzy v Londýne + nejaké percentíčko distribučná prirážka.
Zlaté mince sú niekedy 100% -200% drahšie ako cena zlata podľa váhy zhruba 10-15 % novorazieb má tendenciu o 10 -15 rokov sa zhodnotiť.
Pokiaľ nie je fanúšik numizmatiky moja rada je ; nakúpiť zlaté tehličky.
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.
Zaregistrován
27. 12. 2010
Nutno rozlišovat "investiční zlaté mince" a "pamětní zlaté mince".
Jedna dvě, Baba jde. Jde si Jaga pro tebe.
Zaregistrován
15. 5. 2013
Nesouhlasím s grofikem, malé cihličky jsou v přepočtu na váhu čistého zlata dražší, než mince. Já osobně bych kupoval dukáty z Münze Österreich. Pokud je to na to řádově víc peněz, pak už mají smysl cihličky.
ceel@centrum.cz
Zaregistrován
7. 5. 2011
Do jedné unce bych kupoval mince... nad už cihličky... chtěl bych mít také někdy takové starosti🙂
Zaregistrován
23. 10. 2006
pooh ; napísal som tehličky to je pravda , ale nemyslel som gramové ani päť gramové . 😉
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.