Moderátoři: smith
Zaregistrován
22. 11. 2018
Zdravim, psal jsem si s numismatikem navstevujicim Sberatel.com, ktereho jsem se ptal jestli nekdo dokaze provest opravu zlomeneho PG. Jde o starsi nalez, ktery uz mam delsi dobu doma, nechal jsem ho zadokumentovat a ted bych ho chtel dat dokupy. Je to hodne nekvalitni Vaclav IV, kde neni videt skoro nic z razby, protoze asi uz puvodne nebyl moc kvalitni a navic lezel par stovek let v potoku.
Bohuzel mince praskla na 3 kusy, jeste na miste. Mohlo to byt tim jak byl ulozen i mechanicky vytahovanim z hliny, kazdopadne lom je relativne rovny a cisty.
Clovek, ktereho jsem se ptal, me nasmeroval na zdejsi komunitu. Pry uz nekdo tady takovou opravu provadel, nebo nechal provadet. Vim, ze sberatelska hodnota je nula nula nic. Jde mi ciste o nostalgickou hodnotu nalezu. Byl muj prvni🙂)
Jsem v Praze, takze pokid by nekdo vedel o cloveku co dokaze minci spravit tak budu rad.
Pro predstavu muzu dat fotku, nicmene jsou to takove tretinky. Na prvni pohled ani neni videt, ze jde o minci, jak je od ty vody vylesteny, akorat na kousicku couhaj jeste pismenka.
Zaregistrován
20. 8. 2007
Rozlomený pražský groš - který jak sám píšete je: "hodne nekvalitni Vaclav IV, kde neni videt skoro nic z razby"
bych, opravovat nedával a to i přesto, že k němu máte nostalgický vztah.
Výsledek podle mě stejně nebude příliš vzhledný, historickou hodnotu - obecně i pro vás, bude mít stále stejnou, sběratelsky nebude mít hodnotu stále prakticky žádnou.
Vložil bych jej do nějaké kapsle, ve které by byly díly poskládány k sobě a nějak fixovány a takto si jej uložil jako památku na svůj první nález.
Možná jsem vás moc nepotěšil, ale takový je můj soukromý názor.
Zaregistrován
22. 11. 2018
Dekuji za nazor, jsem rad, ze nekdo vubec odpovedel.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.