Zaregistrován
16. 2. 2008
Filatelie je vymírající koníček, jako investice neperspektivní 🙄
Zaregistrován
12. 6. 2012
Já nevím, tak jeden koupil ty Mauricie jako investici. To rozhodně jde. Ale kupovat jen tak, známky které jsou (budou) drahé a žádané, bez nějakého hlubšího zájmu o věc, to je celkem o ničem. Je to tak nějak na úrovni koupě obrazů slavných mistrů, jen proto, že Tizian je slavný a drahý, a skládat to jen tak, do stodoly (klimatizované) a tam by to jen tak leželo a ani by se dotyčný na ten obraz nepodíval. K tomu by nákup známek přes nějakého odborníka zákonitě vedl. Takže asi tak. Možné je ledacos. Peníze budou uloženy, ale jestli z toho dotyčný shromažditel může mít nějaké potěšení, poučení, radost, to nevím. Já tyhle problémy nemám, já su rád když zaplatím za plyn už po první upomínce (páč po mně chtějí, abych platil už před výplatou a já fakt ten příjem nemám, že bych z jednoho dal 2× inkaso).
Zaregistrován
12. 6. 2012
Já ne. Přece nebudu někomu kupovat něco, co se mi hodí do sbírky!😞
Zaregistrován
5. 4. 2019
no tohle je konecne typ nazoru, na ktery cekam
muzes byt konkretnejsi? v jakem horizontu? u nas nebo ve svete?
myslis to tak, ze bys mel treba obavu, ze znamku, kterou dneska koupis za 100 tisic CZK bys uz za 5 let nemusel byt schopen prodat, protoze proste nebude dostatecna poptavka?
Zaregistrován
12. 6. 2012
Bavíme se o horizontu 50 let. 5 let, pokud se mezitím nestaneme ruskou gubernií nebo čínskou provincií, je hovno.
Ale je pravda, že některé koníčky časem vychladnou. Třeba Karel I (císař Karel IV) sbíral ostatky svatých. Dnes ten ostatek jako takový nic moc cena, ovšem ta výzdoba okolo, to jsou milióny ve zlatě!😉
Zaregistrován
5. 4. 2019
to je zvlastni pristup
bud vam to takhle vyhovuje (naprosto nic proti tomu) a pak neni duvod si stezovat
nebo nevyhovuje a pak je na miste vyuzit to, co umite (treba rozumite znamkam nebo cemukoliv jinemu, co ja vim) a vydelat si navic tolik, abyste zaplatil jeste pred upominkou
Zaregistrován
6. 2. 2009
Myslím si, že ostatné výsledky veľkých aukcii známok v ČR hovoria o opaku. Stačí si spomenúť na tú 4 korunovú žilkovanú s prevráteným pretiskom. Predala sa za 9,3 mil aj s poplatkami. A aj ostatné položky dosahovali zaujímavé ceny. A to hovoríme iba o tak provinciálnom filatelistickom trhu ako je ČR.
Dobré položky sa vždy dali predať so ziskom, resp. minimálne za cenu ich získania.
http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.
Zaregistrován
12. 6. 2012
To není zvláštní přístup, to tak vychází.
Tak dřív bylo i o cosi líp, ale pak Kalousek prohlásil že nás (aniž by konkrétně jmenoval) se krize netýká a od té doby to jde do ...
Další otázka je, čemu vlastně rozumím.🙄
Další problém je čas. Mám tak nějak problém všechno sám stihnout, včetně vaření, uklízení, praní, spaní... A nende jen otročit, aspoň něco sezrat a usnout dřív, než mi čaj vychladne na pitelnou teplotu, pokud si ho stačím vůbec uvařit.
Zaregistrován
25. 11. 2016
Zaregistrován
25. 11. 2016
jenže ty si to nekoupíš, páč na to nemáš. takže pak tvůj přístup nechápu.
chápu, že třeba pořád nemáš čas, jestli se pořád staráš.
ale i tak... prostě bys mohl dělat něco, co umíš a baví tě a něco na tom vydělat. a třeba získat nový vztah s tazatelem a spolu pracovat na nějaké sbírce atd atd...
ferovyobchodnik@seznam.cz
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.