Moderátoři: Jaromir, dejvy, pavlinka, smith, ikanek

m1234

Uživatel

Zaregistrován
19. 4. 2014

#51 - 6. 4. 2019, 12:50

Pre Europa.
Prečo ?Tu su konkretne znamky určite vhodne na investiciu.
USA-Inverted Jenny
Rusko-Unique Souvenir Sheet of Four (“Kartonka”)

-Inverted Levanevsky
     -Tiflis provizorium

Da sa pokračovat dalej,vyber je len treba kapital.A ešte jedna poznamka ,kedže pan je laik tak mu neostava nič ine len sa spolahnut na odbornika.

mamabc1234@gmail.com

m1234

Uživatel

Zaregistrován
19. 4. 2014

#52 - 6. 4. 2019, 12:54
m1234: co je 10 000tis €? 10 000 nebo 10 000 tisic?

Preklep 🙄

mamabc1234@gmail.com

voidik

Uživatel

Zaregistrován
5. 4. 2019

#53 - 6. 4. 2019, 13:07
Investicia do znamok je vyhodna len pri sumach 100 000 € a viac /za jednu znamku,celistvost/.Pri sumach nad 500 000 € /za znamku/velmi vyhodna a pri sumach v milionoch € /samozrejme za jednu znamku,celistvost/je to nadštandartne vyhodna investicia.Vždy je lepšie jedna znamka za 100 000 ako 100 znamok za 1000.Globalne zaujimave znamky su všeobecne zname.V cenovej relacii 5-10 tis € je riziko velmi vysoke ,nedoporučujem.Zhodnotit znamku v cene 10 000tis €je už slušne umenie a to určite sam nezvladaš .Tema to je obsiahla a rady ber od tych čo to skusili osobne a nie o tom iba čitali alebo počuli.

diky za jasne formulovany nazor

da se laikovi strucne nastinit, kde je problem s temi "levnejsimi" rekneme kdekoliv v segmentu 5-50tis. EUR? tady nejde ani tak o celkovy objem, jako o diverzifikaci - koupit jednu znamku za 200tis. EUR je principialni riziko jako kdyby nekdo dal vsechny svoje penize na to, ze zitra vyhraje Sparta nebo do akcii CEZu

je realne udelat takovy obchod anonymne (myslim bez publicity)?

tech vseobecne znamych globalne zajimavych znamek si mam predstavit, ze je 100 nebo 10000? kde bych se o tom mohl pripadne neco docist?

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován
22. 7. 2011

#54 - 6. 4. 2019, 17:04
Pokud mi napíšete soukromý dotaz, pokusím se odpovědět. Nečekejte ale rady na téma konkrétních známek. Každá sběratelská, či investiční činnost bude vždy a pouze ryze individuální záležitostí, kdy budete utrácet svoje peníze a proto musíte přesně vědět za co!! Spoléhání se na druhé by byla cesta do pekel.

I když bylo dnešní odpoledne krásné, byl jsem ochoten Vám věnovat pár hodin času, stačilo pouze dát odkaz. Mohli jsme se např. dohodnout na telefonickém rozhovoru, či komunikaci přes email. Chtěl jsem Vás také upozornit na některé chyby, kterých jste se dopustil v několika zprávách-nikdy se neodkrývejte tímto způsobem, nikdy jako začátečník nevěřte někomu, koho neznáte atd. Sběratelství není charita, naopak se jedná o velmi tvrdou řeholi, kde každý bude hájit pouze svoje zájmy. Komu mohu věřit, to je také otázka dlouholetých zkušeností, nikoli, že někoho navštívím, dám najevo, že tomu nerozumím a budu očekávat naprostou serioznost. Bohužel takto to nechodí a většina lidí se bude snažit Vaší důvěry zneužít. Myslíte, že je to řečeno moc příkře? Já si myslím, že nikoli, jedná se pouze o moje mnohaleté zkušenosti, kdy jsem viděl, jak někteří obchodníci okrádají lidi Vašeho typu.
Tyto řádky berte jako jeden z názorů a bude pouze na Vás, jak s nimi naložíte. Jelikož jste o komunikaci neprojevil zájem, svoji nabídku beru zpět. Blíží se jedna zajímavá aukce, kde budu mít některé svoje zájmy a volný čas budu věnovat těmto věcem.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

taho

Uživatel

Zaregistrován
7. 2. 2011

#55 - 6. 4. 2019, 17:35

Evropa1 souhlas. Točí se v tom velké peníze a to je relativní pojem. Je to úhel pohledu dle příjmu.
Jestli jste rozhodnut investovat do známek, jedno kolik, projděte si diskuzní fórum a zkuste oslovit lidi ke kterým byste díky příspěvkům mohl mít důvěru. Ze začátku bych určitě nakupoval v aukčních domech, ale jen s vybraným poradcem. Musíte tomu věnovat čas a na aukci jít osobně. Poradce je dobrý také k tomu aby vám sundal ruku, když budete chtít v aukci jen zvítězit. Jestliže se nebudete pohybovat ve fil. prostředí, tak dle mého nebudete mít jinou možnost než aukce. Kupovat starou sbírku, to je po pradědečkovi, nalezeno ve starém sejfu atd.. To bych vypustil ze zřetele viz příspěvek Evropa1. Pozor i na to, že si myslíte, že je to originál, protože jste ho porovnal s jiným kusem prodaným ve slušné aukci, taky nemusí být záruka pravosti.

kolo101

Moderátor

Zaregistrován
22. 10. 2010

#56 - 6. 4. 2019, 17:38

Evropa1: nehazte vsechny do jednoho pytle, jste velmi negativisticky naladen. Pan je investor a predpokladam, ze ma zkusenosti s investovanim. Nemyslim si, ze by naletel nejakemu obchodnikovi. Investuje se s poradcem, ktereho si dany clovek vybere. Samozrejme za provizi. Takovych lidi je dostatek a nemyslim si, ze by si chteli pokazite reputaci nejakym "okradanim" klienta. To asi ne. Uz nejsou divoka devadesata...

m1234: investice v radech stotisicu a vice je take investice. Ale mam za to, ze investice v radu tisicu az nizsich desetitisicu je take investice. A pokud vim co chci, rozumim tomu, tak muze byt procentualne daleko vyhodnejsi nez u tech statisicovych, kterych - priznejme si to otevrene - zase tolik a tak casto nebyva. A kdyz, tak se supy sletnou. Od toho by mel byt poradce, ktery poradi a doporuci. Jen se pan usi rozhodvout. Ne kazdy rozumi vsemu na 100%

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován
22. 7. 2011

#57 - 6. 4. 2019, 17:48
Evropa1: nehazte vsechny do jednoho pytle, jste velmi negativisticky naladen. Pan je investor a predpokladam, ze ma zkusenosti s investovanim. Nemyslim si, ze by naletel nejakemu obchodnikovi. Investuje se s poradcem, ktereho si dany clovek vybere. Samozrejme za provizi. Takovych lidi je dostatek a nemyslim si, ze by si chteli pokazite reputaci nejakym "okradanim" klienta. To asi ne. Uz nejsou divoka devadesata... m1234: investice v radech stotisicu a vice je take investice. Ale mam za to, ze investice v radu tisicu az nizsich desetitisicu je take investice. A pokud vim co chci, rozumim tomu, tak muze byt procentualne daleko vyhodnejsi nez u tech statisicovych, kterych - priznejme si to otevrene - zase tolik a tak casto nebyva. A kdyz, tak se supy sletnou. Od toho by mel byt poradce, ktery poradi a doporuci. Jen se pan usi rozhodvout. Ne kazdy rozumi vsemu na 100%

Samozřejmě nechci házet všechny obchodníky do jednoho pytle, ale jak naprosto nezkušený investor pozná, kdo je férový a kdo nikoli, když tomuto oboru zhola nerozumí? Pouze říkám, aby každý věřil především sobě a nevkládal svoje peníze do ruk někoho, koho naprosto nezná!!

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

kolo101

Moderátor

Zaregistrován
22. 10. 2010

#58 - 6. 4. 2019, 17:55

V Bibli se píše: Neboj se, toliko věř.

Myslim si, že se dají nalést seriózní lidé, kteří poradí. Invetor nemuí rozumět všemu, do čeho investuje, to ani nejde. A přitom se investuje o stošest. Každý, kdo neco sbírá je svym způsobem investor. Ja také nerozumím obrazům, ale koupil jsem si kdysi pět kousků, každý po 1000,- a dnes mají cenu velmi zajímavou. Bylo to na slepo - přiznávám - ale kupoval jsem citem. Prostě se mi to líbilo a nějak zvláštně mě to oslovovalo.

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován
22. 7. 2011

#59 - 6. 4. 2019, 18:03
V Bibli se píše: Neboj se, toliko věř. Myslim si, že se dají nalést seriózní lidé, kteří poradí. Invetor nemuí rozumět všemu, do čeho investuje, to ani nejde. A přitom se investuje o stošest. Každý, kdo neco sbírá je svym způsobem investor. Ja také nerozumím obrazům, ale koupil jsem si kdysi pět kousků, každý po 1000,- a dnes mají cenu velmi zajímavou. Bylo to na slepo - přiznávám - ale kupoval jsem citem. Prostě se mi to líbilo a nějak zvláštně mě to oslovovalo.

V Bibli je spousta dobrých a pravdivých myšlenek, ale zrovna tato ve vztahu k investování k nim nepatří.

Guldiner

Moderátor

Zaregistrován
28. 10. 2015

#60 - 6. 4. 2019, 18:18

Každý investor, víceméně také sběratel musí mít znalosti v daném oboru a základní tržní přehled nejlépe v určitém časovém úseku... Nelze, jak již zde zaznělo,prakticky bez ničeho,pouze na základě tvrzení typu,,jedná bába mi povídala,, důvěřovat a investovat kolikrát šílené sumy mnohdy do padělků či nekvalitních sbírek...jen s vidinou možného budoucího zúročení..
V prvé řadě je třeba studia jednotlivých možných investic a určité jakési seznámení pokud možno v praxi..(pokud se jedná o materiální investice)..

Konzultace a poradenství v oboru numismatiky
https://www.linkedin.com/in/milan-heczko-01291424b
https://pin.it/4kDaagI
milan.heczko@yahoo.com

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.