Ba naopak, řekl bych že ten oltář je zajímavý. Sesbíral jsem několik těchto antoniniánů právě podle typů oltářů (dle výzdoby, plamenů,...). Pěkná mince.
Rád poradím s antickým Římem, ale středověk teprve objevuji.
P.S. Omluvte někdy zhoršenou diakritiku, pokud píšu z tabletu. Děkuji.
Dolehla na mě finanční krize; jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
Četl jsem o "barbarech" dost. Tyto mince mají hodnotu především v nálezech (depotech)! Z aukce už nezjistíme provenienci, bohužel. Jen krátce: po roce 410 dochází k akutnímu nedostatku kovů, do oběhu se vrací tezaurované mince Galliena, Claudia II., Constantinovců, Valenta... téměř vždy s oštípaným okrajem na velikost AE4 a menší, a mezi nimi "barbaři". Je tak otázka, zda jsou z 5. století (někteří ano) či třeba ze 3.století (někteří ano). Objevují se mosazní barbaři z přemincovaných sesterciů Postuma. Takže téma je to rozsáhlé.
Literatura: Hill, Barbarous Radiates, 1949 (částečně zastaralé)
zajímavý web: http://www.romancoins.info/Celtic3.html
Dolehla na mě finanční krize; jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
tie barbarske razby na motivy republikanskych denarov su fakt nadherne
jacisin76@yahoo.com
Chtěl jsem se taky pochlubit, ale nedostanu se ke svým sbírkám. Barbarů, limesfals, subaeratů a soudobých falz mám pár desítek, tak snad časem. Za to sem dám jeden super špek. Mým snem je denár Clodia Albina, vzbouřence v Africe proti Neronovi v dubnu 68 n.l. - minulý týden jsem objevil tento subaeratus (prodáno za 4660 CHF vč. poplatků!):
Obrázky:
Samozřejmě jsem myslel Clodia Makra. Asi jsem byl zhulenej nebo jinak nepříčetnej. 😕 Portrétní denár- to je tak 650.000 až 1.000.000Kč, se lví hlavou taktéž - ty se mi líbí oba.
Albina mám asi 3 denáry (Lugduum, Řím) - 1x krásný ale sakra drahý (navíc neuvedený v RIC, ale tuším, že je to spíš chyba editorů) - a pak otřelejší sestercius za kterého jsem dal pěkný denár Scrobonia Libo, takže si ho cením na cca 1800. No jednou ho sem dám ať mi ho oceníte 😆
oprava: Lugdunum (děcka mi urvala v komplu klávesu "n" - mimo jiné)😁 ... a už se budu chlubit až zase v chlubírně, tak se zde omlouvám.
No,není až tak potřeba vyhrát ve sportce.
Záleží do jaké míry u tak vzácných ražeb sběratel akceptuje jejich zachovalost...
Tento portrétní šel vloni v listopadu u Raucha za 3.000+%.
Ostatně jen tak pro zajímavost se za hodinku draží v Dusseldorfu další..
Tentokrát s hlavou Romy s volačkou 40.000.
Obrázky:
No nevim. Mit tolik penez na takovou kvalitu, tak radsi chvilku pockam a koupim lepsiho. Radsi bych ty penize dal do nejakeho krasneho "beznejsiho" denaru v cenovych relacich denaru Caliguly, Marciany a pod. Ale kdyz asi clovek ma vse, co chce a tohle mu chybi a i na nej si musi pujcit, tak chapu.
No jedna mince, co mit nebudu. Pravdepodobne🙂
(nahoda je blbec, jednou uz jsem v konvolutu za par korun nasel spek, ale proti tomuhle prece jen o rad beznejsi🙂
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.