Zaregistrován
17. 3. 2014
taky bych to viděl na dodatečně přeraženou inkusi, zajímavé
Zaregistrován
14. 12. 2012
díky za ideu, zní dosti logicky. Jen me zprvu zaskocil ten postup vyroby. Ono by ale stacilo pouze vyjmout zaseknuty (spravne vyrazeny) strizek z razidla a znovu otocit balancierem. Uvazuji spravne? Zaroven s tim me napada mozna pro vas trivialni otazka? Raznice pro rub byla v teto dobe umisťována jako horní nebo dolní?
Jinak se mi zřejmě podařilo najít další kus, takže to bude spíše obecnější zjev.
Obrázky:
Zaregistrován
14. 12. 2012
a ještě k tomu ,,protlačení" nebo jak to nazvat. Myslím že to je reálný jev, na níže uvedeném krejcaru je to myslím dobře patrné. Znak z rubu je oproti lícní straně mírně pootočen. Chybějící materiál na lícní straně toto pootočení přesně kopíruje. Což myslím inkusi se značnou pravděpodobností vylučuje.
Obrázky:
Zaregistrován
15. 7. 2007
no, tato jedna fotka to s prominutim nedokazuje. tim nechci rici, ze bych neveril, ale asi bych to musel videt na vlastni oci. byt je mozne kdeco, prece jen to chce v takovych pripadech posuzovat opatrne. rozhodne je to zajimave.
Zaregistrován
14. 12. 2012
asi jsem se špatně vyjádřil. Netvrdím že realitou je mnou navržená teorie ale přítomnost ražeb s propadlým reliéfem přesně kopírujícím druhou stranu mince.
Přesto že tu vedu téměř monolog 🙂 nedá mi to a zeptám se ještě jinak. Je možné aby u takto tlustých mincí došlo k jevu, který je častý zejména u středověkých ražeb na tenkém střížku(tzv. výduť)? přeci jen je rozdíl mezi úderem kladiva a tunami u vřetenového lisu
Zaregistrován
15. 7. 2007
kazdopadne chvalim za pouziti spravneho pojmu, protoze v takovem pripade by se opravdu nejednalo o inkusi, ale skutecne o vydut. uprimne, nevim. necekal bych to, ale nektere strizky byly tesne pred razbou nahrivany (netvrdim, ze ty medene), pokud se to prehnalo, horky kov pod raznicemi mohl lepe "teci" i pri vetsi tloustce a mohlo dojit snad i ke vzniku pripadnych vyduti (viz napr. popis postupu zde: http://www.coinbooks.org/esylum_v03n33a09.html). mam ale obavu, ze nicim konkretnejsim nejsem schopen do tohoto "monologu" prispet...
Zaregistrován
17. 3. 2014
Právě jsem vyaukřil chyboražbu patnáctníku 1807 A - ERBLA_NE_DISCH. Je tato chyboražba nějak podchycena v literatuře? Díky.
Obrázky:
Zaregistrován
17. 3. 2014
Ostuda... Stačilo se jen podívat o stránku zpět.😁 Díky Evropovi 😉
Zaregistrován
9. 3. 2010
[
Zdravím. Mám jeden dotaz. Může mít na sobě 30 krejcar kontramarku? Mám zatím kontramarky jen na PG, ale na měďáku to vidím poprvé. Díky.
Obrázky:
Zaregistrován
1. 8. 2010
je to len práca "kutila domáceho". Minca je v podstate úplne zničená.
blasko.juraj.ml@gmail.com
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.