Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Zaregistrován
28. 6. 2008
S těmi ležatými S je to docela problém. Já osobně si také všechny s tímto rubním rozlišovacím znakem píši jako Há. I.a/8 , i když mnohdy nesouhlasí lícní razidlo. Asi by to chtělo zhotovit novou typologii 😉
Zaregistrován
15. 7. 2007
ja jsem chtel o tom svem (pripadne i o dalsich) napsat nejakej kratkej prispevek doplnenej perovkama. tedy zadnou typologii, na to je brzo. nechce se nekdo pripojit?
Zaregistrován
20. 8. 2007
já osobně bych značil:
Há. I.c (nepopsaná opisová varianta - ležatá S v GROSSI)
neb typologicky považuji obrazovou variantu za nadřazenou opisové
Zaregistrován
28. 6. 2008
Oliver- jakým způsobem?
Zaregistrován
28. 6. 2008
Víte, co je na tom groši xjerta zajímavé? Vylomené puncy na písmenu S a P a v E ve slově BoEmie.
Ještě zajímavější je to, že se mi teď do ruky dostaly dva podobné, ne-li stejné, také s vylomenými punci! Doufám, že nemáme padělky 😉
[
[
Zaregistrován
28. 6. 2008
..a teď koukám, že na straně 6 má i stejný groš Ambrosius... také se stejnými vylomenými punci,...jen na každé minci je vylomení rozsahem různé... takže tu máme čtyři stejné mince, respektive čtyři kusy pražských grošů, a ještě k tomu se jedná o variantu, která není popsána. No, doufám, že je máme pravé.....
Zaregistrován
17. 8. 2010
korunka: to taky doufam. V opacnem pripade bych asi zasel navstivit pana Dr. Polaka😃
Zaregistrován
28. 6. 2008
:lol: 😆 😆
Zaregistrován
15. 7. 2007
Normalka - jak ted treba byly nepopsany varianty WL v NL. Proste udelame kvalitni fotky nekolika kusu, ktery se sejdou (kdo se prida bude spoluautor). Predpokladam udelat jednoduchou metrologii (zmereni, zvazeni), privital bych moznost exemplare prozkoumat nedestruktivne (hydrostatika a EDX analyza) a strucny rozbor co zde padnul (nejblizsi varianta apod.). Podle meho nazoru by tyto clanky mely vznikat casteji a jednou za 10-20 let slouzit jako zaklad pro zasadni inovaci typologie. Trosku sireji tedy neco takoveho (ne pro jeden kus).
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.