Zaregistrován
25. 4. 2013
JIRÁNEK??? Tak tohle určitě, určitě, určitě není Jiránek.
Vždyť ta malba je úplně jiná, a to jak provedením (kvalitou, chcete-li), tak stářím. Obávám se, že máte přílišné ambice.
Zaregistrován
19. 4. 2013
Zajímavé, zejména iniciály příjmení z obou obrazů jsou hodně podobné. Váš favorit se ovšem podepisoval i jinak, stejně tak i Jiránek.
Téma jsem založil motivován záměrem předmětný obraz v rámci redukce své "sbírky" prodat,
vybaven informacemi bránícími cenovému úletu v obou směrech.
Takže to asi zkusím jako obraz neurčeného autora dát někam, kde je přípustná licitace bez prostředníka a nejsou nikým požadovány žádné poplatky a přirážky.
Zaregistrován
25. 4. 2013
Pokud si stále myslíte, že máte Jiránka, tak váš postup nedává smysl. Jako co chcete ten obraz nabízet? Je fakt rozdíl v ceně mezi Jiránem a Jelínkem, což určitě víte. Pokud se tedy chcete vyvarovat "cenovému úletu v obou směrech", tak budete muset investovat do expertizy a obraz prodávat dle toho, jak ta expertiza dopadne.
Tady je to jenom takové anonymní tlachání po večerech...
Zaregistrován
19. 4. 2013
Vždyť píšu, že chci obraz nabízet jako dílo neurčeného autora. Zájemcům, které obraz na fotkách a třeba i s odkazem na tuto diskuzi zaujme, samozřejmě umožním jeho detailní prohlídku, k níž si mohou vzít odborného poradce (znalce). Sám žádné expertízy zajišťovat a hlavně platit nehodlám.
Obraz pak prodám nejvyšší nabídce za předpokladu , že bude pro mne akceptovatelná - tedy dosáhne-li aspoň výše mé někdejší pořizovací ceny navýšené o inflaci a skladné (to poslední nemyslím zcela vážně).
Jak už jsem zde psal k jinému tématu, kupující se musí před osobním převzetím obrazu ve smlouvě výslovně písemně vzdát nároků z titulu odpovědnosti za vady (tedy z mé strany žádná garance autorství) a za škodu.
Diskuze pro mě byla přínosem v tom, že nenasadím prodejní cenu jako za Jiránka ani se nebudu podbízet nízkou cenou odpovídající no name autorům.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.