Moderátoři: smith, Wjem

Kolemjdouci

Uživatel

Zaregistrován
25. 4. 2013

#21 - 24. 11. 2024, 14:53
Nemyslím si, že obraz je mladý. Signaturu čtu jako "Jiránek" (Miloš Jiránek , 1875 - 1911).

JIRÁNEK??? Tak tohle určitě, určitě, určitě není Jiránek.
Vždyť ta malba je úplně jiná, a to jak provedením (kvalitou, chcete-li), tak stářím. Obávám se, že máte přílišné ambice.

jazzdr

Uživatel

Zaregistrován
23. 3. 2014

#22 - 24. 11. 2024, 17:23
Nějak tomu nerozumím, má jít o mařákovcům blízkého autora, který zemřel mladý. Ale ten obraz je také hodně mladý. Signatura zčíná téměř jistě na písmeno "J". Já tipuji Františka Jelínka (1908-1990).

Pro srovnání:

Popis obrázku

bolt

Uživatel

Zaregistrován
19. 4. 2013

#23 - 25. 11. 2024, 10:46
Pro srovnání:

Zajímavé, zejména iniciály příjmení z obou obrazů jsou hodně podobné. Váš favorit se ovšem podepisoval i jinak, stejně tak i Jiránek.
Téma jsem založil motivován záměrem předmětný obraz v rámci redukce své "sbírky" prodat,
vybaven informacemi bránícími cenovému úletu v obou směrech.
Takže to asi zkusím jako obraz neurčeného autora dát někam, kde je přípustná licitace bez prostředníka a nejsou nikým požadovány žádné poplatky a přirážky.

Popis obrázku

Popis obrázku

Kolemjdouci

Uživatel

Zaregistrován
25. 4. 2013

#24 - 25. 11. 2024, 20:18

Pokud si stále myslíte, že máte Jiránka, tak váš postup nedává smysl. Jako co chcete ten obraz nabízet? Je fakt rozdíl v ceně mezi Jiránem a Jelínkem, což určitě víte. Pokud se tedy chcete vyvarovat "cenovému úletu v obou směrech", tak budete muset investovat do expertizy a obraz prodávat dle toho, jak ta expertiza dopadne.
Tady je to jenom takové anonymní tlachání po večerech...

bolt

Uživatel

Zaregistrován
19. 4. 2013

#25 - 25. 11. 2024, 22:00
Pokud si stále myslíte, že máte Jiránka, tak váš postup nedává smysl. Jako co chcete ten obraz nabízet? Je fakt rozdíl v ceně mezi Jiránem a Jelínkem, což určitě víte. Pokud se tedy chcete vyvarovat "cenovému úletu v obou směrech", tak budete muset investovat do expertizy a obraz prodávat dle toho, jak ta expertiza dopadne. Tady je to jenom takové anonymní tlachání po večerech...

Vždyť píšu, že chci obraz nabízet jako dílo neurčeného autora. Zájemcům, které obraz na fotkách a třeba i s odkazem na tuto diskuzi zaujme, samozřejmě umožním jeho detailní prohlídku, k níž si mohou vzít odborného poradce (znalce). Sám žádné expertízy zajišťovat a hlavně platit nehodlám.
Obraz pak prodám nejvyšší nabídce za předpokladu , že bude pro mne akceptovatelná - tedy dosáhne-li aspoň výše mé někdejší pořizovací ceny navýšené o inflaci a skladné (to poslední nemyslím zcela vážně).
Jak už jsem zde psal k jinému tématu, kupující se musí před osobním převzetím obrazu ve smlouvě výslovně písemně vzdát nároků z titulu odpovědnosti za vady (tedy z mé strany žádná garance autorství) a za škodu.
Diskuze pro mě byla přínosem v tom, že nenasadím prodejní cenu jako za Jiránka ani se nebudu podbízet nízkou cenou odpovídající no name autorům.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.